450 g | Kitchen me marinuoto antienos šašlyko |
250 g | basmati ryžių |
500 ml | vandens |
2 vnt. | morkų |
2 vnt. | svogūnų |
1 vnt. | česnako |
saujos | razinų |
1 a.š. | prieskonių plovu |
Ryžius kelis kartus perplaunu šaltu vandeniu, kol vanduo taps beveik skaidrus.
✨Pasmulkinu antieną ir daržoves.
✨Gilioje keptuvėje apkepu antieną ir atidedu į lėkštę.
✨Į tą pačią keptuvę dedu pasmulkintas morkas ir svogūnus, šiek tiek apkepu ir grąžinu atgal į keptuvę mėsą.
✨Sudedu nuplautas razinas, prieskonius, viską išmaišau.
✨Į keptuvę ant mėsos ir daržovių dedu ryžius, juos tolygiai paskirstau ir užpilu vandeniu.
✨Įsmeigiu česnako galvutę, dedu kelis lauro lapelius.
✨Užvirus vandeniui, sumažinu kaitrą, uždengiu dangtį ir palieku ~20min.
✨Po 20min. išjungiu kaitrą ir palieku pastovėti dar ~10-15min.
✨Prieš patiekiant plovą išmaišau ir apibarstau smulkintomis petražolėmis.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Liežuvis food.