- Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Marinuotą, obuoliais įdarytą antį, įdėkite į maišelį kepimui ir sandariai jį užspauskite. Kepkite orkaitėje ~2 val. 15 min.
- Nuskuskite bulves, nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pusvalandžiui palikite pastovėti dubenyje su šaltu vandeniu. Vandenį nupilkite. Pabarstykite bulvių prieskoniais, maltais pipirais ir druska. Bulvės mėgsta druską, tad jos negailėkite, atseikėkite maždaug 1 arbatinį šaukštelį. Likus 60-50 minučių iki anties kepimo pabaigos, prakirpkite kepimo maišelį ir paruoštas bulves sudėkite kepti šalia anties.
- Salotoms supjaustykite špinatus, agurką, pomidorą, pomidoriukus. Apšlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi. Pabarstykite druska bei pipirais. Išmaišykite.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Apkepkite stambiai supjaustytus pievagrybius. Supilkite grietinėlę. Įmaišykite miltus. Palaukite kol užvirs ir padažas bus paruoštas.
- Antį sukarpykite virtuvinėmis žirklėmis. Patiekite kartu su keptomis bulvėms bei obuoliais, šviežių daržovių salotomis ir pievagrybių padažu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame https://www.facebook.com/patikrintireceptai/