240 g | Kitchen me k.r. antienos file |
250 g | moliūgo |
0,5 vnt. | svogūno |
1 vnt. | morka |
2 vnt. | kaiušiniai |
70 g | fermentinio sūrio |
2 skiltelės | česnako |
4 v.š. | miltų |
1 v.š. | smulkintų petražolių |
1 v.š. | smulkintų krapų |
kepimui | aliejaus |
Padažui: | |
4 v.š. | graikiško jogurto |
žiupnelis | druskos |
1 v.š. | smulkintų krapų |
Moliūgą sutarkuojame per burokinę tarką. Svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Morką nuskutame ir sutarkuojame. Antienos filė supjaustome mažais gabalėliais. Fermentinį sūrį sutarkuojame. Viską sudedame į dubenį. Pagardiname smulkintais žalumynais, druska. Mušame kiaušinius, beriame miltus. Masę gerai išmaišome. Blynus kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Blynus valgėme su graikiško jogurto padažu. Į graikišką jogurtą įmaišome smulkintą česnaką, krapus, žiupsnį druskos. Padažą išmaišome ir patiekiame su blynais.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!