Tešla: | |
155 g | miltų |
90 g | sviesto |
4 šaukštai | vandens |
žiupsnelis | druskos |
Įdaras: | |
150 ml | grietinės |
150 g | karšto rūkymo antienos mėsos lazdelės iš "Kitchen me" |
100 g | čederio sūrio |
3 | kiaušiniai |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | maltų pipirų |
Dubenyje sumaišome miltus ir druską. Dedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir rankomis trinkite sviestą su miltais, kol gausite trupinius.Įpilkite šaukštą vandens ir vėl trupinkite, kol neliks sausų ingredientų.Taip palaipsniui supilame visą vandenį.
Suformuojame tešlos kamuolį ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Kai tešla atvės, iškočiokite tešlą ir dėkite į apvalią kepimo skardą suformuodami bortelius. Tešlos dugną subadykite šakute. Dėkite vėl tešlą į šaldytuvą bent 20 min.
Ant tartos tešlos tieskite kepimo popierių ir suberkite pupeles(kad kepant tešla neiškiltų).
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. ir dėkite tartą kepti 15 min., kol tešlos šonai sutvirtės. Nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar pakepkite 10 min.
Įdarui kiaušinius išplakite su grietinę iki vientisos masės.Pagardinkite druska bei pipirais.
Antienos lazdeles susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su tarkuotu sūriu.Dėkite ant iškepusio tešlos pagrindo antienos lazdeles su sūriu ir užpilkite kiaušinių plakiniu.
Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.