350 g. | antienos file žolelių didkepsnio |
1 vnt. | Salotų Romane |
3 vnt. | svogūno laiškų |
1 vnt. | apelsino |
50 g. | skrudintų žemės riešutų |
Padažui: | |
40-50 ml | apelsinų sulčių |
1 v.š. | ryžių acto (galima keisti obuolių) |
1 v.š | tyro alyvuogių aliejaus |
1/2 a.š. | himalajų druskos |
1/3 a.š. | čili dribsnių |
1/2 a.š. | pipirų mišinio |
Antienos steiką kepti ant labai gerai įkaitintos keptuvės 5 min iš kiekvienos pusės, nevartant. Iškeptą steiką įdėti į foliją, uždengti ir leisti pastovėti apie 10 min. Supjaustyti kubeliais. Apelsiną supjaustyti taip pat kubeliais, įdėti pjaustytus svogūnų laiškus. Sumaišyti visus padažo produktus, užpilti ant antienos, gerai išmaišyti. Tiekiant sudėti antienos ir apelsino salotas ant Romane salotų lapų, pabarstyti kepintais žemės riešutais.