- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
- Ančiuką ištraukite iš pakuotės ir krūtine į apačią padėkite į norimą kepimo formą ar skardą .
- Įpilkite 100ml vandens.
- Ančiukas kepa 2val. 20min. Bet po valandos ančiuką ištraukite ir apverskite.
- Grąžinkite atgal į orkaitę.
- Nuskustas ir nuplautas bulves nusausinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
- Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su bulvėmis.
- Apibarstykite cinamonu, įberkite druskos ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
- Bulves, šalia ančiuko, sudėkite likus 50 minučių iki kepimo pabaigos.
- Obuolius, šalia ančiuko ir bulvių, sudėkite likus 30 minučių iki kepimo pabaigos.
- Pačioje pabaigoje suberkite spanguoles ir dar šiek tiek pakepkite (apie 10minučių).
- Ištraukite iškeptą ančiuką iš orkaitės ir leiskite ramiai pagulėti apie 15-20 minučių. Taip ančiukas bus sultingesnis.
- Salotas suberkite į dubenį.
- Išdėliokite karamelizuotus riešutus ir apibarstykite džiovintomis spanguolėmis.
- Supjaustykite obuolį skiltelėmis ir išdėliokite ant salotų.
- Apibarstykite kanapių sėklomis.
- Užpilkite paruoštu padažu ir skanaukite.
- Nedideliame indelyje, sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinos sultis, skystą medų, druską ir pipirus.
- Patiekite prie salotų arba apšlakstykite padažu jau paruoštas salotas.
Už receptą dėkojame Svajojantis Olandas.