- Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Nulupkite ir apie pusės centimetro storio kubeliais supjaustykite svogūnus. Panašaus dydžio kubeliais supjaustykite papriką ir slyvas. Pievagrybius švariai nuvalykite ir supjaustykite apie 1 cm dydžio kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite 1 su puse šaukšto aliejaus ir ant vidutinės ugnies su trupučiu druskos pakepkite svogūnus apie 5 minutes. Vis pamaišykite. Šiek tiek padidinkite ugnį ir suberkite pievagrybius, kepkite, kol šiek apskrus. Tada įmaišykite paprikas, užberkite druskos ir kepkite apie 3 minutes, kol šios šiek tiek suminkštės. Galiausiai įmaišykite slyvas ir įtarkuokite česnako skiltelę. Pakaitinkite dar apie minutę. Išimkite daržoves į dubenį ir atidėkite į šalį. Paragaukit, padruskinkite ir papipirinkite.
- Supjaustykite kepenėles 1 cm dydžio gabalėliais, sulaužykite riešutus į smulkesnius gabalėlius. Keptuvėje įkaitinkite pusę šaukšto aliejaus, suberkite kepenėles, riešutus ir pakaitinkite, kol peršils, tada supilkite brendį ir pakaitinkite dar minutę - dvi.
- Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su pakeptomis daržovėmis ir petražolėmis. Paragaukite, ar netrūksta druskos ar pipirų.
- Keksiukų formeles atidžiai išklokite antienos filė juostelėmis, kad gautųsi „krepšeliai“. Pripildykite juos pasiruoštu įdaru.
- Uždenkite folija ir orkaitės viduryje kepkite apie 30 minučių, tada foliją nuimkite ir dar pakepkite apie 10 minučių, kad apskrustų viršus. Skanaus!
Dėkojame Mukanatas už receptą!