Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
KARALIŠKI SUMUŠTINIAI
ingredientai
2 vnt. tamsių ciabatos bandelių
200 g virtos-keptos ančiukų kulšelės iš Kitchenme
1 didesnio pomidoro
1 saujos gargažtės ar kitų mėgstamų žalumynų
1 vnt violetinio svogūno
šiek tiek teriyaki padažo
pabarstymui sezamo sėklų
naminio majonezo
NAMINIAM MAJONEZUI
1 vnt. kiaušinio trynio
175 ml aliejaus
1 šaukštelio dižono garstyčių
1,5 šaukštelio citrinų sulčių
1 šaukštelio baltojo vyno acto
0,5 šaukštelio druskos
pagal skonį maltų juodujų pipirų ir česnako granulių

KARALIŠKI SUMUŠTINIAI

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Gaminam majonezą: kiaušinio trynį, citrinų sultis, actą, garstyčias ir prieskomnius gerai išplakite šluotele iki vienalytės masės, tuomet labai lėtai, visą laiką plakant, pilkite aliejų (silpna srovele). Kai visi ingredientai susijungs, susidarys tiršta emulsija, majonezas pašviesės.
2. Bandeles perpjaukite per pusę, tepkite majonezą, dėkite žalumynus, plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus bei pomidorus, ant daržovių dėkite plonai pjaustytą antieną, apliekite teriyaki padažu bei pabatrstykite sezamais.
SKANAUS 
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą