Pirmas ir svarbiausias žingsnis - tai geros mėsos pasirinkimas. Jei jau pasirinkote gerą mėsą, vadinasi jau atlikote 60 proc visų reikalingų žingsnių norint tinkamai iškepti anties krūtinėlę.
O toliau taisyklės paprastos:
1. Anties krūtinėlę nuplauname ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2. Aštriu peiliu tankiai įpjauname odeles kryžiuku, tam, kad kepant pasišalintų riebalai.
3. Į šaltą keptuvę, be jokių riebalų dedame antienos krūtinėlę odele į apačią. Keptuvę užkaičiame.
4. Krūtinėlės nejudiname. Laukiame, kol visi riebalai iš odelės ištekės, o krūtinėlė taps traški ir apskrus. Priklausomai nuo odelės storio užtruksite 5-10 minučių.
5. Apverčiame krūtinėlę ir kitą pusę dar pakepiname 3-4 minutes.
7. Anties krūtinėlę dedame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame: 7-10 minučių norėdami žalios su krauju (medium) ar vidutiniškai žalios (medium rare). Norėdami pilnai iškeptos (well done) kepame apie 12-13 min.
8. Uždengiame anties krūtinėlę aliumine folija ir leidžiame jai 5 minutes paliekame “pailsėti”.
Už naudinga informaciją dėkojame Zuikio receptams.