- Saldžias bulves (batatus) kruopščiai nuplauname, nušveičiame jeigu to reikia, tačiau nuskutame. Su šakute pabadome, bei kiekvieną jų sutepus šiek tiek aliejumi įvyniojame į foliją.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros, išdėliojame bulves (batatus) ant skardos ir kepame 40 min. Gali prireikti ir šiek tiek daugiau laiko, viskas priklauso nuo bulvės (batato) dydžio.
- Kol bulvės kepa, galima paruošti įdarą: supjaustome karštai rūkytą antienos file, pievagrybius, saulėje džiovintus pomidorus bei viską kepiname keptuvėje.
- Gautą įdarą nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir pipirais bei atidėkite į šalį.
- Saldžioms bulvėms (batatams) iškepus, jas šiek tiek atvėsinkite. Tuomet perpjaukite išilgai perpus į dvi dalis, šaukšteliu išskobkite vidų, palikdami bulvių puseles-laivelius.
- Išskobtas bulves šakute sugrūskite ir įmaišykite į jau paruoštą įdarą.
- Saldžių bulvių (batatų) puseles pripildykite gautu įdaru. Pabarstykite tarkuotu sūriu
- Dėkite įdarytas saldžiąsias bulves (batatus) į iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
- Apibarstykite turimomis žolelėmis ir patiekite.
Už receptą dėkojame greitireceptai.lt