2 vnt. | |
1 | batato |
0,5 | salotos |
1 | pomidoro |
2 | marinuotų agurkėlių |
2 valgomųjų šaukštų | tyro alyvuogių aliejaus |
šlakelio | citrinos sulčių |
1 šakelės | krapų |
1 šakelės | kalendros |
pagal skonį | Druskos ir pipirų |
Griežinėliais supjaustytą batatą apšlakstome su aliejumi, druska ir pipirais bei kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Antienos maltinius kepame ant griliaus po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Jie jau su prieskoniais, tad papildomai skaninti tikrai nereikia. Iceberg salotą supjaustome griežinėliais, ant kurių dedame pomidoro riekeles, iškepusius batatus, antienos maltinius.
Padažui smulkiai supjaustome žoleles, sumaišome su aliejumi ir citrinos sultimis. Su agurkėliu pervertą mėsainį apipilame padažu.
Už receptą dėkojame Monika OLiv.