- Visų pirma pasimarinuokite morkas. Naudodami bulvių skustuką padarykite morkų drožles. Tuomet į puodą pilkite actą, maždaug 400 ml vandens, dėkite cukrų ir užvirkite. Pavirkite kelias minutes (cukrus turi ištirpti). Paragaukite. Jeigu jūsų skoniui norisi rūgščiau ar saldžiau atitinkamai dėkite acto arba cukraus.
- Nuimkite nuo kaitros ir dar į karštą marinatą sudėkite morkas. Laikykite tol, kol reikės dėti į lėkštę.
- Pakepinkite žemės riešutus ir atvėsinkite juos. Atvėsusius riešutus sukapokite peiliu.
- Toliau pasiruoškite padažą. Sezamų aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką bei imbierą. Tuomet į keptuvę kartu dėkite anyžių, hoisin padažą, pilkite šiek tiek vandens (jis nusigarins vėliau), išmaišykite ir užvirę sumažiname kaitrą. Uždenkite ir pavirkite kokias 7-10 minučių (kad padažas įgautų anyžiaus skonio). Galima ir ilgiau kaitinti. Jeigu matote kad labai sutirštėjo, įpilkite dar šiek tiek vandens ir kaitinkite toliau.
- Kol gaminate padažą, susipjaustykite agurką juostelėmis ir pagal nurodymus ant pakelio paruoškite makaronus.
- Lygiagrečiai kepkite @kitchenme1 antieną. Kai antienos kepimas artėja link pabaigos, patepkite ją paruoštu padažu iš abiejų pusių ir pabaikite kepti. Jeigu norite, dalį padažo galite įsidėti į indelį ir paskui uždėti ant viso patiekalo viršaus.
- Makaronus ir dalį smulkintų riešutų sudėkite į keptuvę su padažu, išmaišykite.
- Į dubenį dėkite makaronus, agurką, marinuotas morkas, antieną, riešutus, kalendrą.
Už receptą dėkojame Nežinau ar bus skanu