Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Greitai įdaryti baklažanai su mocarela
ingredientai
1 vidutinio baklažano
½ nedidelio saliero gumbo
1 vidutinės morkos
1 svogūno
2 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
3-4 saulėje džiovintų pomidorų
2 skiltelių česnako
120 g konservuotų lęšių
1 saujos petražolių lapelių
Keleto šaukštų konservuotų pomidorų
1 šaukšto šviesiojo sirupo
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
100 g mocarelos
2 šaukštų traškių kepintų svogūnų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto lapelių mėgstamų prieskoninių žolelių

Greitai įdaryti baklažanai su mocarela

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1. Baklažaną perpjaukite pusiau, išpjaustykite jo vidų, kad būtų lengviau išskobti. Išimkite šaukštu
minkštimą.
2. Minkštimą susmulkinkite, sutarkuokite saliero gumbą, morką, svogūną supjaustykite smulkiai.
3. Į keptuvę pilkite saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir berkite pjaustytas
bei tarkuotas daržoves. Kepinkite.
4. Berkite druskos ir pipirų, pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų, tarkuoto česnako ir kapotų
petražolių. Viską išmaišykite, suberkite lęšius ir apkepinkite.
5. Supilkite konservuotus pomidorus, šviesiojo sirupo, išmaišykite ir pakaitinkite.
6. Baklažanus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ir įdarykite juos paruoštu padažu.
7. Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite ir dėkite kepti KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles.
Kai iškeps, supjaustykite jas ir dėkite ant įdaryto baklažano. Taip pat ant baklažano puselių dėkite
smulkintą mocarelą.
8. Kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo ir grilio funkcija 180 °C temp. apie 20–25 min.
9. Iškepusį baklažaną galite apibarstyti traškiais svogūnais, papuoškite mėgstamų prieskoninių
žolelių lapeliais.
PATARIMAI:
1. Svogūną galite keisti poru.
2. Įdaryti galite ir kitas mėgstamas daržoves.
3. Galite užbarstyti ne tik mocarelos, bet ją keisti fermentiniu ar kitu mėgstamu sūriu.
4. Jei nenorite naudoti lęšių, vietoj jų galite dėti ryžius.
5. Likusį įdarą galite užšaldyti ir vėliau panaudoti ruošiant makaronus ar grikius.

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą