Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Gardūs keksiukai su antiena
ingredientai
2 didelių kiaušinių
360 ml pieno
110 g sviesto
200 g spelta miltų
1 v.š. cukrus
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
200 g KITCHEN me karštai rūkytos antienos filė
1 stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio

Gardūs keksiukai su antiena

30 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Išlydykite sviestą ir leiskite jam pravėsti.
  2. Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite pieną ir pravėsusį išlydytą sviestą. Viską išmaišykite.
  3. Kitame inde sumaišykite visus birius ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, pipirus. Paruoštą sausą mišinį supilkite į skystąją masę ir viską gerai išmaišykite.
  4. Smulkiais kubeliais supjaustykite KITCHEN me karštai rūkytą antienos filę.
  5. Į tešlą suberkite pjaustytą antieną, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite.
  6. Tešlą pilkite į keksiukų formeles, užpildydami apie ¾ formelių tūrio, kad būtų vietos keksiukams kilti.
  7. Pašaukite į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-20 min. (kepimo laikas priklauso nuo pasirintų keksiukų dydžio).

Improvizuokite su formelėmis, pritaikydami šventėms ir kiekvienai dienai!

Gardūs linkėjimai iš KITCHEN me virtuvės!

Atgal į receptų sąrašą