Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Burokėlių sriuba, kurios visi prašys po švenčių
ingredientai
1,5 l vištienos arba daržovių sultinio
1 pakelio KITCHEN ME antienos kulšelių su prieskoniais
4 šaukštų pomidorų padažo „Originalus“
200 g marinuotų burokėlių
2 morkų
Nedidelio gabaliuko saliero gumbo
1 didelio svogūno
3–4 skiltelių česnako
malto cinamono
juodųjų pipirų „Tellicherry“
akmens druskos
Juodos duonos, grietinės ir petražolių patiekti

Burokėlių sriuba, kurios visi prašys po švenčių

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. KITCHEN ME antienos kulšeles su prieskoniais iškepkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Išimkite, sudėkite kulšeles į puodą. Likusias sultis supilkite į keptuvę.
  2. Sultiniu užpilkite kulšeles ir virkite mažoje kaitroje.
  3. Morkas, svogūnus, salierą ir papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pabarstykite maltu cinamonu, juodaisiais pipirais „Tellicherry“ ir akmens druska. Sudėkite pomidorų padažą „Originalus“ ir troškinkite 4–5 min.
  4. Į sriubą sudėkite marinuotus burokėlius ir virkite toliau. Kai daržovės pasitroškins, sužerkite jas į puodą su sriuba ir virkite dar 10–15 min. Prieš patiekdami suberkite smulkintą česnaką ir petražoles.
  5. Patiekite sriubą su juoda duona ir grietine. Gausiai užberkite uodųjų pipirų „Tellicherry“.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą