Išvirkite bolivines balandas
- Bolivinės balandos sėklas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios.
- Puode užvirinkite 3-4 kartus didesnį kiekį vandens ( aš naudojau 500ml vandens ).
- Suberkite bolivinę balandą, žiupsnį druskos.
- Sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės ir taps beveik skaidrios
- Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių.
- Atvėsinkite.
- Atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).
- Atidėkite į šalį.
Paruoškite padažą
- Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir baltojo vyno actą.
- Išmaišykite.
- Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir supilkite į dubenėlį.
- Įberkite druskos, česnako granulių, supilkite skystą medų ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
- Petražoles susmulkinkite ir suberkite į tą patį dubenėlį su kitais ingredientais.
- Dar kartą gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Paruoškite salotas
- Antienos filė iškepkite pagal gamintojo instrukcijas ir atvėsinkite.
- Vyšninius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite ant kepimo skardos.
- Pomidorus apšlakstykite pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir apibarstykite žiupsneliu druskos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros ir kepkite pomidorus apie 15-20 minučių.
- Jei norite, kartais galite pamaišyti.
- Pomidorai turi suminkštėti, bet vis dar neprarasti savo formos.
- Iškepusius pomidorus ištraukite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
- Riešutus šiek tiek apkepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus ir atidėkite į šalį.
- Špinatų lapelius ir sultenes švariai nuplaukite ir sudėkite į didelį dubenį.
- Antienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
- Ten pat suberkite bolivinės balandos sėklas, avinžirnius, alyvuoges, anakardžius, dumplainius perpjautus per pusę ir viską labai gerai išmaišykite.
- Pomidorus ir fetos sūrį, supjaustytą nedideliais kubeliais, taip pat suberkite šalia visų ingredientų.
- Apšlakstykite paruoštu padažu, apibarstykite kanapių sėklomis ir dar kartą viską išmaišykite.
- Patiekite į lėkštes ir valgykite.