Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
BATATŲ PIURĖ IR ANTIENOS TULPĖS
ingredientai
2 batatų
keletos morkų
pora kriaušių
pagal poreikį spanguolių džemo SKANOVĖ.
600 g Antienos blauzdelių

BATATŲ PIURĖ IR ANTIENOS TULPĖS

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. KITCHEN ME antienos "tulpės" yra jau paruoštos – pagardintos prieskoniais ir supakuotos į orkaitėje kepti tinkamas pakuotes, tad viskas, ką reikia padaryti, tai įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Kol antiena (60min.) kepa, ruošiame batatų ir morkų piure: nuskustas ir susmulkintas daržoves verdame pasūdytame vandenyje kartu su česnako skiltele. Kai daržovės išverda, t. y. tampa minkštos, nupilame dalį vandens (palikdami ~pusę stiklinės, jei norėtųsi skystesnės piure). Gardiname žiupsneliu petražolių bei pipirų ir viską blendiname iki piurė konsistencijos.
  3. Likus 20min. iki antienos blauzdelių kepimo pabaigos, į orkaitę dedame kriaušių puseles. Prieš kepant, kriaušes ištepame alyvuogių aliejumi bei klevų sirupu ir apibarstome druska. 4. Į lėkštę dedame piure, guldome blauzdelę, šalia dedame iškepusią kriaušę ir gausiai spanguolių džemo, kuris čia yra būtinas, kaip kad vyšnia ant torto! SKANAUS!

Už receptą dėkojame But first food.

Atgal į receptų sąrašą