Pirmas etapas pasiruošti antieną:
- Į šaltą keptuvę, be jokių riebalų įdėti antienos file didkepsnį odele į apačią (kaistant keptuvei antienos riebalų liaukos iškiria antienos taukų, todėl ir nereikia jokių riebalų papildomai).
- Kepamas didkepsnis kol oda gražiai paruduos, tada apversti. Kad išgauti dar daugiau skonio, apvertus antieną įdėti šaukštą ghee šviesto, keletą šakelių rozmarino, čiobrelio ir 4 skilteles česnako.
- Dar 3 minutes apkepti antieną pastoviai laistant riebalais. Tada suvynioti antieną į foliją ir palikti apie 10min. pailsėti.
Antras etapas - BAO bandelės:
- Kadangi tešla jau buvo padalinta į mažus rutuliukus, juos šiek tiek ištampyti ir su delnu lengvai suspausti, patepti vieną pusę aliejumi, kad iškepus/išvirus bandeles nesuliptų, ir perlenkti į pusmėnuliuką.
- Bandeles bambukiniuose dubenėliuose ant garų kepti/virti apie 10min.
Trečias etapas, priedai:
- Kadangi antiena yra tinkama valgyti tiek su sūresniais ar aštriais priedais, tiek su saldžiomis uogienėmis, tai galima pasirinkti pačiam. Šį kartą mėgavomės kartu su morkų salotomis, kuriam susitarkavau juostelėmis, pridėjau šiek tiek plonom juostelėm pjaustytos paprikos, užpyliau soja ir vynuogių actu. Sūru... Rūgštu... O nuo "pipirines" antienos ir aštru.
Puikus derinys!
Kadangi mėsa buvo gerai marinuota, o kepimo laikas trumpas - tai mėsa gavosi tobula: sultinga, turtinga įvairiausių skoniu ir labai lengvai kandosi bei kramtėsi.
Agnė :)