- Ančiuką prieš kepimą ištraukiame iš šaldytuvo ir leidžiam jam atšilti iki kambario temperatūros.
- Kepimo metu norint pamatuoti vidinę temperatūrą reikės termometro (geriausias yra elektroninis kuris pasistato šalia ir nereikia veltui darinėti orkaitės).
- Termometrą duriam įstrižai į krūtinėlę, o ančiuką įdedame į indą, kad riebalai turėtų kur nubėgti ⬇️.
- Kepame orkaitėje 175°C iki 70°C vidinės temperatūros arba kamado stiliaus griliuje 140°C. Kad ančiukas prisigertų daugiau skonio retkarčiais apipilkite jį riebalais iš kepimo indo. Iškepus būtinai leiskite ančiukui pastovėti ir pailsėti bent 10-15min.
- Patiekti su keptomis bulvytėmis ir morkomis.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame BEET EVERYDAY