Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su moliūgų padažu ir kepta petražolės šaknimi
ingredientai
1 pakuotė (600 g) KITCHEN me Antienos filė su prieskoniais
300 g Išvalytas be odelės moliūgas
Pagal poreikį Lydytas sviestas (kepimui)
100 ml Grietinėlė
Pagal skonį Druska (padažui)
Žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
Žiupsnelis Cinamonas
0,5 Apelsino žievelės
1 v.š. Aguonos
1 vnt. (didelė) Petražolės šaknis
Pagal skonį Druska (šakniai)
Pagal skonį Švž. Malti pipirai
Šlakelis Alyvuogių aliejus

Anties krūtinėlė su moliūgų padažu ir kepta petražolės šaknimi

70 min.
2 porcijos
Gaminimas

Anties krūtinėles iškepkite pagal pakuotėje nurodytą kepimo instrukciją.

Moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kepinkite su sviestu kol suminkštės. Supilkite grietinėle, sudėkite prieskonius, apelsino žievelę, pavirkite dar kelias minutes. Sutrinkite masę smulkintuvu, įmaišykite aguonas, pagardinkite druska. Prieš patiekiant pašildykite.

Petražolės šaknį nuvalykite, supjaustykite išilgomis skiltelėmis. Skilteles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje iki 180°C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.

Patiekite krūtinėles su moliūgu padažu ir petražolių šaknų skiltelėmis.

 

Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą