350 g | Kitchen me marinuotos antienos su pastarnokais |
Salsai reikės: | |
6 - 8 didelių | braškių |
1/2 | tvirtesnės kriaušės |
mažo | svogūno |
šaukštelio | kaparėlių |
šaukšto | alyvuogių aliejaus |
šaukštelio | balzaminio Modeno acto |
žiupsnelis | druskos pipirų |
Jei baidotės ir abejojate, kad nepavyks gerai iškepti antienos krūtinėlės - be reikalo. Čia yra juokų darbas. Keletas paprastų taisyklių: krūtinėles dedam į šaltą keptuvę, odele į apačią. Kepam iki 10 minučių, ant nedidelės kaitros. Apverčiam ir pakepam dar iki 5 minučių. Odelė bus gražiai paskrudusi ir traški. Užberiam Maldon druskos kristalų.
Kad neišbėgtų sultys, iškepusiai mėsai būtina pailsėti prieš pjaustant, bent 10 min. Tai yra kol darysit salsą.
Braškes, kriaušę ir svogūną supjaustote plonais šiaudeliais ar kubeliais su mandolina.
Sumaišot su smulkintais kaparėliais, druska, pipirais, actu ir aliejumi.
Salsa dedate šalia krutinėlių, nedarykit klaidos kaip aš - odelė permirks ir nebebus traški.
Už receptą dėkojame Tinginiai irgi verda.