Nuo antienos nuimame popierinę pakuotę ir net neatidarę dedame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 55min.
Nulupame bulves ir morkas. Vieną morką supjaustome ir dedame į puodą su bulvemis. Įpilame vandens, kad apsemtų, dedame pusę šaukštelio druskos ir verdame apie 30min. Kai išverda nupilame vandenį, įpilame pieno ir viską sutriname grustuvu.
Tada nusiplauname salotas ir jas suplėšome gabalėliais i dubenėlį. Ant viršaus sutarkuojame morką. Dedame šaukštelį sezamo sėklų. Pasidarome padažiuką iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių ir mėtos. Jį supilame ant salotų ir išmaišome.
Belieka tik sulaukti antienos, viską sudėti į lėkštes ir ragauti.
Už receptą dėkojame gaminti gali visi.