Antienos file su prieskoniais | |
keletos | baby bulvyčių |
mažų | smidrų |
šlakelio | citrinos sulčių |
šalotinio svogūno | |
Pastarnokų tyrė | |
400 g | pastarnokų |
1 skiltelė | česnako |
virimui | pieno ir vandens |
50 ml | grietinėlės |
gabaliukas | sviesto |
žiupsnelio | druskos, baltųjų pipirų, muskato |
Raudono vyno padažas | |
1 | svogūnas |
4 skiltelės | česnako |
30 g | sviesto |
šviežio rozmarino ir/ar čiobrelio šakelės | |
200 ml | raudono sauso vyno |
100 ml | vištienos sultinio |
2 v.š. | balzamiko |
2 v.š. | medaus |
druskos, pipirų |
Pastarnokus nulupame, supjaustome gabalais ir kartu su česnako skiltele išverdame vandenyje su pienu, kol jie tampa minkšti, nukošiame (šiek tiek vandens pasikiekame). Pašildome grietinėlę su sviestu ir užpilame ant pastarnokų, dedame žiupsnį muskato, gerą žiupsnį druskos, baltų pipirų. Gerai sublenderiuojame kol tampa kreminė, jei norisi ir reikia skysčiau - pilame nuoviro, bet šįkart man neprireikė.
Bulvytes išverdame pasūdytame vandenyje, apie 20min tai truko. Smidrus laužiame ir ten kur nusilaužia - apačią išmetame, viršų paliekame. Šalotus supjaustome kaip tik norim (didesniais gabaliukais), pvz per pusę. Viskà apkepame svieste ar/ir anties taukuose, barstome druska ir pipirais. Į smidrus spaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Juos kepame vos kelias minutes, o bulves ir šalotą, kol apskrus.
Padažui svieste ant vidutinės/didesnės ugnies apkepame didesniais gabaliukais smulkintą svogūną ir česnaką, bei rozmariną su čiobreliu. Supilame vyną ir leidžiame pusei jo nugaruoti. Pilame sultinį, balzamiką ir medų. Ir ant žemos ugnies verdame apie 30min, kol jis sutirštėja, kartais pamaišydami. Gardiname druska ir pipirais. Jei padažas dar skystas, paliekame dar truputį.
Antiena turi būti kambario temperatūros, tad prieš kepimą išimkite 30-60min. Odelę įpjauname rombais. Ant vidutinės ugnies keptuvėje be aliejaus dedame oda žemyn. Kepame 4.5-5 minutes, galime prispausti - riebalai lėtai išsilydys, o oda taps traški. Apverčiame ir kepame dar 1 minutę. Tuomet perkeliame į iki 180’C įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija 3 minutėms. Išėmus dar 30 sek. galime apskrudinti odelę keptuvėje. Paliekame pailsėti ant lentelės 3-4minutes ir valgome!