Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Antienos filė su bulvių skiltelėmis
ingredientai
350 g antienos filė (mano pasirinkimas „Žolelių“ didkepsnis)
500-600 g bulvių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. kmynų
1 arb.š druskos
1 arb.š. česnako granulių
¼ arb.š. maltų pipirų
½ arb.š. džiovinto čiobrelio
½ arb.š. džiovinto raudonėlio
½ arb.š. džiovinto baziliko

Antienos filė su bulvių skiltelėmis

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  • Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite ir kuo geriau nusausinkite.
  • Bulves supjaustykite skiltelėmis.
  • Dubenyje sumaišykite bulves su alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoniais ir žolelėmis.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Paruoštas bulves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jos kuo mažiau liestųsi viena prie kitos, o viduryje palikite šiek tiek vietos antienai.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol bulvės gražiai apskrus ir bus visiškai iškepusios – traškios išorėje, o viduje – minkštos.
  • Kol bulvės kepa, antienos filė didkepsnį ištraukite iš pakuotės.
  • Po 20 minučių (bulvių kepimo), skardą ištraukite ir skardos viduryje, šalia bulvių, sudėkite antieną.
  • Grąžinkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite toliau likusias 20-25 minutes.
  • Kepimo laikas gali priklausyti nuo Jūsų naudojamos orkaitės, tad nepamirškite patikrinti ar bulvės ir antiena iškepė tiesiog paragaudami. Atsargiai - karšta!
  • Patiekite antieną su keptomis bulvių skiltelėmis, šviežiomis daržovėmis ir česnakiniu ar kitu Jūsų mėgstamu padažu.
  • Skanaus!

Už receptą dėkojame Skrajojantis Olanas.

Atgal į receptų sąrašą