350 g | Kitchen me antienos žolelių didkepsnio |
2 | apelsinai |
30 g | sviesto |
2 a.š. | rudojo cukraus |
1 a.š. | kukurūzų krakmolo |
saujelė | rukola lapelių |
šlakelio | alyvuogių aliejaus |
Gerai įkaitiname keptuvę. Antienos filė dedame odele žemyn ir kepame nevartant 7 min. Tada perverčiame ir kepame dar 5 min. Antienos krūtinėlę išimame ir paliekame pastovėti. Man patinka susukti ją į foliją. Taip dariau ir šį kartą.
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Apelsinus nuplauname. Vieną aplesiną supjaustome griežinėliais ir dedame į keptuvę. Pabarstome šaukšteliu rudojo cukraus. Pakepiname, kol apelsinai šiek tiek karamelizuosis. Griežinėlius atidedame į šalį. Iš likusio aplesino išspaudžiame sultis. Supilame jas į keptuvę, beriame šaukštelį cukraus ir krakmolą. Kaitiname, kol padažas pradės tirštėti.
Į lėkštę dedame rukola lapelius. Juos apšlakstome aliejumi. Šalia dedame apelsino griežinėlius. Antienos filė supjaustome gabalėliais ir dedame juos ant aplesino. Apšlakstome aplelsiniu padažu.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!