- Į kepimo indą įpilame vištienos sultinį bei granatų padažą. Ten pat dedame antienos didkepsnius ir pašauname viską į orkaitę, įkaitintą iki 120 laipsnių. Kepame ~20min.
- Išimame didkepsnius iš orkaitės, atidedam juos kelioms minutėms į šoną. Skystį, kuriame mėsytė kepė supilame į nedidelį puodą ir jį užviriname ant labai silpnos ugnies, kol pradės burbuliuoti.
- Kukurūzų krakmolą ištirpiname su šlakeliu vandens, ir supilame į puode burbuliuojantį padažą.
- Ten pat į puodą įberiame saują granatų sėklų, pagardiname druska ir pipirais.
- Padažą paverdame dar 2-3 minutes, arba kol padažas sutirštėja. Uždengiame jį dangčiu ir paliekame šiek tiek pastovėti.
- Į keptuvę įpilame šlakelį mėgstamo aliejaus, ir paskrudiname antienos didkepsnius iš abiejų pusių, kol šie įgaus gražią auksinę spalvą. Tik nepersistengiame, kad mėsa neperkeptų!
- Bulvių piurė paruošimui nuskutame daržoves (batatus, morką ir svogūną), supjaustome jas nedideliais kubeliais, užpilame vandeniu, pagardiname druska ir verdame kol daržovės suminkštėja.
- Išvirus nusunkiame vandenį, įdedame gabalėlį sviesto, įberiame druskos jeigu trūksta, įpilame pieno ir viską sublenderiuojame iki norimos konsistensijos bulvių piurė.
- Garnyrui galite patiekti bet kokias mėgstamas daržoves. Aš šįsyk rinkausi šviežias, šiek tiek apvirtas šparagines pupeles.
- Liko viską pasitelkus fantaziją sudėt į lėkštę ir skanaut!
Paprasta, greitai paruošiama ir be galo skanu! :)
Tokiai kokybiškai mėsai, per daug skonių šalia ir nereikia... Na, nebent taurės raudono nealkoholinio vyno... :)
Receptas ir nuotrauka: IG: gintare.sevcenko