Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Antienos didkepsnis pipiriniame marinate su bulvių piurė ir granatų padažu
ingredientai
2 Kitchen Me antienos didkepsnių pipiriniame marinate
Šlakelio mėgstamo aliejaus kepimui
Granatų padažui:
100 ml vištienos sultinio
50 ml granatų padažo
saujos granato sėklų
žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų
2 v.š. kukurūzų krakmolo
šlakelio vandens
Saldžiųjų bulvių piurė:
2 vidutinio dydžio batatų (saldžiųjų bulvių)
1 vidutinio dydžio morkos
1 mažo baltojo svogūno
100 ml pieno (kiekis priklauso nuo to, kokios konsistencijos bulvių piurė mėgstate)
gabalėlio sviesto
Garnyrui:
mėgstamų daržovių bei žalumynų

Antienos didkepsnis pipiriniame marinate su bulvių piurė ir granatų padažu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į kepimo indą įpilame vištienos sultinį bei granatų padažą. Ten pat dedame antienos didkepsnius ir pašauname viską į orkaitę, įkaitintą iki 120 laipsnių. Kepame ~20min.
  2. Išimame didkepsnius iš orkaitės, atidedam juos kelioms minutėms į šoną. Skystį, kuriame mėsytė kepė supilame į nedidelį puodą ir jį užviriname ant labai silpnos ugnies, kol pradės burbuliuoti. 
  3. Kukurūzų krakmolą ištirpiname su šlakeliu vandens, ir supilame į puode burbuliuojantį padažą. 
  4. Ten pat į puodą įberiame saują granatų sėklų, pagardiname druska ir pipirais.
  5. Padažą paverdame dar 2-3 minutes, arba kol padažas sutirštėja. Uždengiame jį dangčiu ir paliekame šiek tiek pastovėti.
  6. Į keptuvę įpilame šlakelį mėgstamo aliejaus, ir paskrudiname antienos didkepsnius iš abiejų pusių, kol šie įgaus gražią auksinę spalvą. Tik nepersistengiame, kad mėsa neperkeptų!
  7. Bulvių piurė paruošimui nuskutame daržoves (batatus, morką ir svogūną), supjaustome jas nedideliais kubeliais, užpilame vandeniu, pagardiname druska ir verdame kol daržovės suminkštėja.
  8. Išvirus nusunkiame vandenį, įdedame gabalėlį sviesto, įberiame druskos jeigu trūksta, įpilame pieno ir viską sublenderiuojame iki norimos konsistensijos bulvių piurė.
  9. Garnyrui galite patiekti bet kokias mėgstamas daržoves. Aš šįsyk rinkausi šviežias, šiek tiek apvirtas šparagines pupeles.
  10. Liko viską pasitelkus fantaziją sudėt į lėkštę ir skanaut! 
Paprasta, greitai paruošiama ir be galo skanu! :)
Tokiai kokybiškai mėsai, per daug skonių šalia ir nereikia... Na, nebent taurės raudono nealkoholinio vyno... :) 
 
Receptas ir nuotrauka: IG: gintare.sevcenko 
Atgal į receptų sąrašą