- Grikius išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirtus nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu.
- Cukinijas užpilkite žiupsneliu druskos, išmaišykite, palikite pastovėti 15 minučių. Pastovėjusias cukinijas nuspauskite, kad išbėgtų išsiskyrusios sultys.
- Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite su sviestu. Baigiant kepti sudėkite smulkintą česnaką, pakepkite dar kelias minutes.
- Dubenyje sumaišykite grikius, cukinijas, svogūnus, paplaktus kiaušinius, miltus, žoleles. Pagardinkite druska, pipirais. Dėkite tešlą šaukšteliu į keptuvėje įkaitintus riebalus ir iškepkite blynelius.
- Antienos pjausnius odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius pjausnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų.
- Į keptuvę, kurioje kepė kepsneliai, supilkite vyną, sudėkite uogienę ir virkite, kol liks trečdalis skysčio ir padažas sutirštės.
- Patiekite pjausnius su blyneliais ir padažu. Skanaus!
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!