Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Antiena su bruknių uogiene
ingredientai
1 vnt. Kitchen me marinuotas ančiukas, įdarytas obuoliais
5 bulvės
2 morkos
1 nedidelis obuolys
šviežio baziliko
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
žiupsnelis Džiovintas bazilikas, druska, pippirai, ciberžolė, raudonos saldžiosios paprikos

Antiena su bruknių uogiene

180 min.
4 asmenims
Gaminimas
Orkaitė įkaitinama iki 200C. Ančiukas dedamas į rankovę ir kepamas 1 val. 
- Tuo tarpu paruošiamos kepimui daržovės. Jos nuskutamos, apšlakstomos alyvuogių aliejumi, barstomos prieskoniais, ant jų išspaudžiamas česnakas ir viskas gerai išmaišoma ir dedama į atskirą kepimo indą.
- Po valandos kepimo rankovė prakerpama. Šalia anties dedamos kepti daržovės. Visas anties kepimo laikas  - pagal rekomendacijas ant pakelio (arba kol iškeps daržovės). Periodiškai antis apšlakstoma savo sultimis. 
 
Iškepus patiekiama su keptomis daržovėmis, bruknių-obuolių uogiene (arba tiesiog su bruknių uogiene), šviežiu obuoliu, šviežiu baziliku. 
 
Už receptą dėkojame Tina gamina. 
Atgal į receptų sąrašą