Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
ANTIENA IR PERLINIŲ KRUOPŲ RIZOTO
ingredientai
4 vnt. Kitchen me marinuotos antienos file
200 g perlinių kruopų
Saujos dž. baravykų
3 skiltelių česnako
1 svogūno
100 ml balto vyno
80 g permezano sūrio
20 g sviesto
100 ml grietinėlės
Čiobrelių
žiupsnelio Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus

ANTIENA IR PERLINIŲ KRUOPŲ RIZOTO

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Antieną ruošiame taip, kaip parašyta ant pakuotės

·      Perlines kruopas išverdame

·      Svogūną ir česnakus susmulkiname ir apkepiname aliejumi įkaitintoje keptuvėje

·      Kai svogūnai ir česnakai apkepa, dedame smulkintus mirkytus grybus ir dar kelias minutes apkepiname

·      Į keptuve pilame baltąjį vyną, leidžiama alkoholiui išgaruoti

·      Suberiame virtas perlines kruopas

·      Supilame skystį, kuriame mirko grybai, pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų, čiobrelį (šakelę arba prieskonius)

·      Uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir leidžiame skoniams susimaišyti (5-7 minutes

·      Beriame tarkuotą sūrį ir dedame gabalėlį sviesto – viską gerai išmaišome

·      Serviruojame plonai pjaustytą, po kepimo pailsėjusią antieną ir perlinių kruopų rizotą, papuošiame petražolėmis. 

 

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS. 

Atgal į receptų sąrašą