Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Ančiukas su batatų-moliūgų salotomis
ingredientai
2 kg Kitchen me marinuoto ančiuko
1 batato (saldžios bulvės)
1/2 sviestinio moliūgo
100 g džiovintų spanguolių
100 g kepintų pekano riešutų
salotų lapų
šlakelis aliejaus alyvuogių aliejaus
1 arb.š. Garam masala“ prieskonių
druskos, pipirų
Medaus ir garstyčių padažui:
25 g alyvuogių aliejaus
25 g citrinos sulčių
20 g medaus
20 g dižono garstyčių
¼ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Ančiukas su batatų-moliūgų salotomis

120 min.
4 asmenims
Gaminimas

Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros (režimas-konvekcija).
 Ančiuką išpakuojame, įdedame į kepimo skardą (ne orkaitės skardą) ir uždengiame folija.
 Viską perkeliame į orkaitę ir kepame 120 min.
 Po nurodyto laiko nuimame foliją ir kepame dar 30 min. (jei reikia, galima įjungti „grill režimą“, kad
apkeptų odelė). Ančiuką galima karts nuo karto palaistyti išsiskyrusiais riebalais.
 Iškeptą ančiuką ištraukiame iš orkaitės ir uždengiame folija. Taip palaikome apie 20-25 min.

 

Orkaitę įkaitiname iki 200°C temperatūros (režimas-konvekcija).
 Batatą ir moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į kepimo formą, apibarstome prieskoniais,
druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę apie
20-30 min.
 Išdėliojame (arba supjaustome) salotų lapus. Sudedame keptą moliūgą ir batatą, apibarstome
kepintais pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis, apšlakstome padažu.
 Ančiuką patiekiame ant padėklo su salotomis, pjaustome ir skanaujame :)

 

Visus ingredientus gerai išmaišome ir apšlakstome salotas. 

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui. 

 

Atgal į receptų sąrašą