2 kg | Kitchen me marinuoto ančiuko |
1 | batato (saldžios bulvės) |
1/2 | sviestinio moliūgo |
100 g | džiovintų spanguolių |
100 g | kepintų pekano riešutų |
salotų lapų | |
šlakelis aliejaus | alyvuogių aliejaus |
1 arb.š. | Garam masala“ prieskonių |
druskos, pipirų | |
Medaus ir garstyčių padažui: | |
25 g | alyvuogių aliejaus |
25 g | citrinos sulčių |
20 g | medaus |
20 g | dižono garstyčių |
¼ arb.š. | druskos |
¼ arb.š. | maltų pipirų |
Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros (režimas-konvekcija).
Ančiuką išpakuojame, įdedame į kepimo skardą (ne orkaitės skardą) ir uždengiame folija.
Viską perkeliame į orkaitę ir kepame 120 min.
Po nurodyto laiko nuimame foliją ir kepame dar 30 min. (jei reikia, galima įjungti „grill režimą“, kad
apkeptų odelė). Ančiuką galima karts nuo karto palaistyti išsiskyrusiais riebalais.
Iškeptą ančiuką ištraukiame iš orkaitės ir uždengiame folija. Taip palaikome apie 20-25 min.
Orkaitę įkaitiname iki 200°C temperatūros (režimas-konvekcija).
Batatą ir moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į kepimo formą, apibarstome prieskoniais,
druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę apie
20-30 min.
Išdėliojame (arba supjaustome) salotų lapus. Sudedame keptą moliūgą ir batatą, apibarstome
kepintais pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis, apšlakstome padažu.
Ančiuką patiekiame ant padėklo su salotomis, pjaustome ir skanaujame :)
Visus ingredientus gerai išmaišome ir apšlakstome salotas.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui.