Pradžia /  Kitchen me  /  NAUJIENOS  /  „Gero skonio“ klubas rudenį pasveikino legendiniame Anykščių šilelyje  / 

„Gero skonio“ klubas rudenį pasveikino legendiniame Anykščių šilelyje

Rudenėjant, rugsėjo 23 d., „Gero skonio“ klubas savo svečius pakvietė į Anykščius – į viešbučio „SPA VILNIUS Anykščiai“ restoraną „Miške“, įsikūrusį Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje. Specialiai šiam vakarui restorano virtuvės šefas Matas Žiliukas paruošė išskirtinę degustacinę vakarienę, pagardintą šalia esančio legendinio Anykščių šilelio, taip pat sodo ir daržo gėrybėmis. Vakaro svečių laukė malonios staigmenos, dovanos ir smagioji „Gero skonio“ viktorina, leidusi pasitikrinti ir pagilinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias.

Restorano virtuvės šefas Matas Žiliukas, kartu su profesionalia virtuvės komanda specialiai šiam vakarui paruošęs degustacinę vakarienę, suteikė galimybę „Gero skonio“ klubo svečiams pasimėgauti originaliu vakaro meniu, praturtintu Anykščių šilelio bei sodo ir daržo gėrybėmis. Renginio pradžioje susirinkusieji ragavo burokėlių duonos su žąsų kepenėlėmis, kriauše ir rabarbarais. Vėliau skanautas vynuoginių pomidorų confit su plėšytu buratos sūriu, alyvuogių žeme ir balzamiko ikrais. Lietuviams tokie įprasti burokėliai naujai „suskambėjo“ ragaujant dar vieną šefo šedevrą – salotų lapelius su KITCHEN me rūkyta antienos krūtinėle ir kepintų burokėlių kremu bei burokėlių pudra. Karštajam patiekalui pateikta žemoje temperatūroje ruošta sausai brandinta jautienos išpjova (55 ˚C), pagardinta kankorėžių aliejumi ir patiekta su bulvių gratenu, karališkuoju trimitu bei kaštainiais. Desertui mėgautasi šaltalankių ledais su rūkytos duonos traškučiu.

Kaip ir kituose „Gero skonio“ klubo renginiuose, taip ir šįkart neapsieita be ištikimų, ilgamečių partnerių, kurių indėlis į kiekvieną gurmanišką vakarienę – išties didelis ir reikšmingas. Štai antienos bei jautienos patiekalai ruošti iš įmonės „Baltic Larus“ pateiktos produkcijos. Pasak renginio metu „Baltic Larus“ atstovavusios rinkodaros direktorės Rūtos Burdzilauskaitės, įmonė bene labiausiai didžiuojasi prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija. Siekdama patenkinti net išrankiausių vartotojų poreikius, įmonė nuolat dalyvauja įvairiose parodose, bendradarbiauja su virtuvės šefais, o „Gero skonio“ klubo renginių metu džiaugiasi naujomis produkcijos panaudojimo galimybėmis, kurias atskleidžia geriausi Lietuvos restoranų meistrai, kaskart stebinantys savo išmone bei kūrybiškumu.

Šaltinis: http://www.skonis.lt

Su Jumis dalinamės gurmaniškos vakarienės akimirkomis (žr.video).