Puiki idėja tiek šiokiadienio vakarienei, kai knieti kuo mažiau gaišti virtuvėje, tiek ir ypatingesnei progai, kai norima pasimėgauti nekasdieniu skonių deriniu.
Artėjančios šventės ar tiesiog suplanuotas laikas su šeima, dažnai kviečia pasukti galvą ir pradėti planuoti, kokius skanėstus dėsime ant šventinio stalo. Kaip sutaupyti laiko ir neužsidaryti virtuvėje kelioms paroms, bet paruošti tikro šventės karaliaus titulo vertą patiekalą? Geriausias pasirinkimas yra antiena – dažnas šventinio stalo herojus.
Baigiantis seniesiems metams, disco epochos vėliavnešiais virto ir „Baltic larus“ komanda. Prekės ženklui „KITCHEN me“ atstovaujantys profesionalai vienam vakarui virto tikrais diskotekų padūkėliais.
Gimtadienis ar vardadienis, noras padėkoti, pasveikinti ar tiesiog pasakyti, jog brangini – kiekvieno mūsų gyvenime tiek daug progų parodyti dėmesį ir šilumą kitam žmogui. Turbūt nieko nėra įsimintiniau už akimirkas, kai įsitikini, jog tavo sugalvota staigmena palietė artimo, mylimo, gerbiamo žmogaus širdį. O juk visi žinome, kad kelias į širdį dažniausiai eina per skrandį.
Jei artėjant Boso dienai imate sukti galvas, kuo pradžiuginti vadovą, bendražygį ar verslo partnerį, tuo už jus jau pasirūpino prekės ženklo „KITCHEN me“ virtuvės meistrai, sukūrę visiškai naujovišką sveikinimo formatą. Estetiką, puikų skonį ir asmeninį dėmesį suderinantis pasiūlymas – tai gardžiausi užkandžiai puikios šventės pradžiai. Jų išskirtinumą garantuoja tiek „KITCHEN me“ produktų kokybė, tiek netikėtas pateikimo būdas.
Rudenėjant, rugsėjo 23 d., „Gero skonio“ klubas savo svečius pakvietė į Anykščius – į viešbučio „SPA VILNIUS Anykščiai“ restoraną „Miške“, įsikūrusį Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje. Specialiai šiam vakarui restorano virtuvės šefas Matas Žiliukas paruošė išskirtinę degustacinę vakarienę, pagardintą šalia esančio legendinio Anykščių šilelio, taip pat sodo ir daržo gėrybėmis. Vakaro svečių laukė malonios staigmenos, dovanos ir smagioji „Gero skonio“ viktorina, leidusi pasitikrinti ir pagilinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias.
Įsibėgėjantis ruduo daugeliui mūsų reiškia grįžimą prie rutinos, laviravimą tarp įtemptų tvarkaraščių, o kartu – ir ilgus jaukius vakarus namuose, susibūrus prie stalo. Atvėsus orams ilgimės karšto, aromatingo, gardaus maisto, tačiau ilgam įstrigti virtuvėje ar kelias valandas po darbų gaminti patiekalų juk nesinori.
"Kuršių marių regata“ - tai didžiausias ir giliausias tradicijas turintis buriavimo renginys Lietuvoje, kuris šiemet vyko 52-ąjį kartą.
Vasarai įsibėgėjus, birželio 20 d. vakarą, „Gero skonio“ klubas svečius sukvietė į bajorišką renginį ir pirmą sykį subūrė Jonaitiškių dvaro sodyboje, esančioje vos keliolika kilometrų nuo Šiaulių. Ši kadaise grafų Oertelių įkurta vieta skaičiuoja turtingą, jau daugiau nei pusantro šimto metų istoriją. Prieš keletą metų dvarvietė vėl atvėrė duris svečiams. Tad šį kartą „Gero skonio“ klubo renginio dalyviai turėjo galimybę išskirtine degustacine antienos, triušienos bei jautienos patiekalų vakariene mėgautis autentiškoje aplinkoje. Renginio meniu specialiai šiam vakarui paruošė restorano „Avenue Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas, šįsyk pasiūlęs svečiams paskanauti istorija alsuojančių, tačiau šiuolaikiškai pateiktų patiekalų, prie kurių buvo priderintas žinovų parinktas Frankonijos regiono vynas. O vakarą vainikavo abejingų nepalikęs desertas ir smagioji „Gero skonio“ viktorina bei prizų ir dovanų lietus.
Birželio 30 d. iškilmingai paminėtas 190-asis Onuškio Šv.apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios jubiliejus.
Maisto vagonėlis – puiki išeitis ir tiems, kuriuos nuo įvairių asmeninių švenčių organizavimo stabdo laukiantys rūpesčiai. Juk įsimintinai šventei vien gardaus maisto nepakanka – reikia pasirūpinti ir stalo tekstile, ir dekoro elementais. Tačiau į pagalbą pasitelkus maisto vagonėlį rūpesčius galėsite pamiršti. Jums tereikės atsipalaiduoti ir bendrauti su svečiais, o viskuo – nuo stalų ir staltiesių iki gėlių kompozicijų bei užkandžių patiekimo – pasirūpins maisto vagonėlis.
2019 metų liepos 20 d. Lekėčių miestelyje vyko tradicinis, penktasis „MĖLYNIŲ FESTIVALIS“.
Darbščios ir sumanios šeimininkės paplūšėjo ruošiantis kulinariniam nesaldžių užkandžių konkursui „Mėlynė kitaip“. Atsakingai sudaryta komisija: Verdu ir kepu vyr.redaktorė Elżbieta Monkiewicz, UAB „Baltic Larus“ rinkodaros direktorė Rūta Burdzilauskaitė ir Lietuvos bitininkų ir sodininkų guru dr.Algirdas Amšiejus vertino patiekalus rega, uosle, jusle - visur ieškojo festivalio favoritės MĖLYNĖS.
„Borjomi piknikas“ – tikra gardaus maisto, įdomių pokalbių ir užburiančios atmosferos šventė, kasmet pritraukianti būrius žmonių. Renginio dalyviai naudojasi proga ne tik puikiai praleisti laiką gryname ore, bet ir paskanauti įvairių patiekalų, iš grilio meistrų lūpų išgirsti įvairių kulinarių paslapčių bei pasižvalgyti, ką įdomaus šį sezoną siūloma išmėginti kepsninių gerbėjams.
„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją. Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusiems dovanojo ne tik ypatingą grilyje keptos antienos patiekalą, grupės „Original Copy“ koncertą, pramogų, bet ir naują maršrutą – „Borjomi trasą su charakteriu“.
Birželio 5 dieną čiupkite pledus, pintines su lėkštėmis, suburkite mielų žmonių kompaniją ir traukite į pikniką Vilniaus bastėjos papėdėje. Kartu su „KITCHEN me“ komanda čia galėsite pasimėgauti gardžiais užkandžiais, pasidalinti patirtimi ir pasisemti įkvėpimo visam kepsninių sezonui.
Balandžio 10 d. „Gero skonio“ klubo svečiai buvo sukviesti į pačioje Kauno širdyje, Nemuno saloje, įsikūrusį stilingą restoraną „Sala“. Čia vakaro dalyviai ne tik mėgavosi išskirtine restorano virtuvės šefės Jolantos Gervienės kartu su profesionalia komanda paruošta degustacine vakariene iš KITCHEN ME produkcijos. Vakaro svečius pasitiko su užkandžiu sūdytos-parūkytos mango ir avokado tartaru. Vėliau skanautos triušienos mėsos juostelės, keptos žemoje temperatūroje ir skrudintos su rūkyta šonine, patiekiamos su šviežiomis daržovėmis, skanintomis čiobrelių kremine varške. Karštajam patiekalui svečiams pasiūlyta paragauti sausai brandintos jautienos nugarinės išpjovos didkepsio, patiekto su grilinta polenta, BBQ kopūstais, paskaninto kavos pipiriniu padažu. Galiausiai mėgautasi šviežia antienos krūtinėle, patiekta su ananasų, kriaušių, slyvų čiatniu, svieste keptais pastarnokais ir žirnelių bei mėtų tyre.
Balandžio 4 d. Kaune įvyko Mamadienis curiocity edukacinėje erdvėje. Kur šį kart sudalyvavo, net 80 mamų su vaikais. Mamos atvyko ne, tik iš aplinkinių rajonų, bet ir iš kitų miestų. Mamadienis- tas laikas kaip mamos gali atitrūkti, ne tik nuo buities darbų, bet ir atrasti naujas pažintis ir taip užmegzti naujas draugystes.
Kitchen me džiaugiasi galėdami prisidėti prie Mamadienio šventės ir mamas pavaišinti gurmaniškais užkandžiais.
Vasario 6 d. įvyko "Gero skonio" renginys Vilniuje RIB ROOM restorane. Virtuvės šefo Svajūno Jarmalos degustacinė vakarienė, kuri sukurta pagal klasikinės prancūzų virtuvės pavyzdį. Šaltajam užkandžiui skanautas Jautienos tartaras su taro čipsais, salsa verde, putpelių kiaušiniais ir avokadų padažu. Karštajam užkandžiui patiekta triušio išpjova su ančių kepenėlėmis, žiedinių kopūstų kremu ir grybais. Na, o karštasis patiekalas privertė aiktelėti ne vieną. Šįkart buvo patiektas antienos confit su šakniavaisių daržovių tyre, glazūruotais raudonaisiais kopūstais ir demi glaze su vyšniomis.
Sausio 19 d. įvyko Nr. 11 MAMADIENIS Vilniuje Minimukų namukai-švenčių žaidimų kambaryje. Į MAMADIENĮ susirinko mamos su savo mažosiomis atžalomis.
„Gero skonio“ klubas šių metų rugsėjo 27 d. svečius sukvietė į šeimyninį restoraną „Avenue Brasserie“ Šiauliuose. Vakaro šeimininkas – restorano savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas – ne tik pristatė šią vietą svečiams, tačiau ir rūpinosi išskirtine degustacine vakariene, įrodžiusia, jog Šiauliai išties turi kuo didžiuotis.
Rugsėjo 18 d. įvyko Nr. 5 MAMADIENIS linksmo lagamino švenčių studijoje Vilniuje. Į MAMADIENĮ susirinko mamos su savo mažosiomis atžalomis.
Gundantis aromatas ir viliojantis kepamos mėsos čirškėjimas...
Palangoje, sanatorijos „Gradiali“ restorane, 2018 m. birželio 30 d. virtuvės šefas ir peilio virtuozas Ruslan Bolgov susirinkusiems svečiams pristatė spalvingos ir išskirtinės meksikietiškos virtuvės patiekalus.
BORJOMI PIKNIKAS su KITCHEN me produkcija - lengviausias būdas įsitikinti, kad mėsainiai su jautiena – vienas populiariausių kepsninių sezono patiekalų, kurį galima laikyti šiltojo sezono klasika.
BORJOMI PIKNIKAS su KITCHEN me - tas atvejis, kaip atsispirti tiesiog neįmanoma...
Įdomu kuo nustebino Ruslanas Bolgovas 2-oje savo 25 skonių istorijų kelionėje? Tobulas maistas, prabangi dvaro aplinka, organiškai derantis dekoras, romantiška muzika leido ne tik atsipalaiduoti, bet ir pajusti stilių ir prabangą.
Š. m. balandžio 25 d. Kaune, Pažaislio vienuolyno ansamblyje įsikūrusiame restorane svetingumo komplekse „Monte Pacis“ įvyko „Gero skonio“ klubo renginys, kurio metu pristatytas naujas – pavasarinis – žurnalo „Geras skonis“ numeris ir kartu – premjerinė restorano „Monte Pacis“ „Pojūčių vakarienė“.
Restorano „Šventaragio sodas“ virtuvei vadovauja šefas Gintautas Pleskačiauskas, specialiai šiam vakarui drauge su profesionalų virtuvės komanda sukūręs unikalų meniu.
Gardžiu Sūdytos parūkytos antienos užkandžiu prie vyšnių vyno dalinasi „Šventaragio Sodo“ virtuvės šefas Gintautas Pleskačiauskas
Lapkričio 21 d. interjero salone „IDN Home“,Vilniuje, vyko „Gero skonio“ klubo renginys intriguojančiu pavadinimu – „La Dolce Vita“ (liet. „Saldus gyvenimas“).
Rugpjūčio 17 d. gamtos prieglobstyje įsikūrusio SPA VILNIUS Anykščiai restorano erdvėse įvyko „Gero skonio“ klubo renginys „Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės Anykščių šilelio apsupty.“ Ypatingos vakarienės metu svečiai buvo kviečiami ragauti gurmaniškų patiekalų, degustuoti prie jų priderintų išraiškingo skonio vynų bei pasidžiaugti vasariniu žurnalo „Geras skonis“ numeriu.
„Kuršių marių regata“ - tai didžiausias ir giliausias tradicijas turintis buriavimo renginys Lietuvoje, kuris šiemet vyko jubiliejinį - 50-ąjį kartą.
Daugiau nei trys tūkstančiai vilniečių ir sostinės svečių suplūdo į pievelę prie Baltojo tilto, kur ketvirtadienio vakarą įvyko kasmetinė vasaros tradicija jau tapęs šeštasis „Borjomi piknikas“. Renginio dalyviai ne tik mėgavosi grynu oru ir gyvai atliekama Jurgio Didžiulio muzika, bet ir skanavo Lietuvos BBQ kepėjų asociacijos paruoštų gardžių mėsainių su sausai brandinta KITCHEN me jautiena.
Š. m. gegužės 19-21 dienomis dalyvavome Kauno miesto šventėje - Hanza dienos. Hanza dienos švenčiamos minint Kauno gimtadienį – gegužės 20-ąją, kai 1463-aisiais Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės valdovas Kazimieras Jogailaitis suteikė Kauno miestui privilegiją, kuria patvirtino ir praplėtė miesto teises. Kuo ši šventė buvo ypatinga mums?
Š. m. gegužės 26-28 dienomis dalyvavome Marijampolės miesto dienose: mėgavomės ne tik puikiu miesto kraštovaizdžiu, geru oru, bet ir čirškinome jautieną, gaminome mėsainius. Marijampoliečius, kaip ir praeitais metais, stebinome tiesiogiai ant griliaus kepamais sausai brandintais jautienos didkepsniais, pamėgtais sultingais mėsainiais - viskas buvo ruošiama miestelėnų akivaizdoje.
Tegu šventinė nuotaika įkvepia naujiems pokyčiams ir geriems tikslams!
Pirmąjį šių metų žiemos sekmadienį (gruodžio 4 dieną), geriausi Lietuvos virtuvės šefai susirinko pristatyti ypatingą artėjančių švenčių meniu.
Š.m. lapkričio 10-14 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo", rinkosi gurmanai ir visi neabejingi maistui į vieną „skaniausių“ renginių metuose - „Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF 2016“.
Kviečiame Jus į „Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF 2016“, kurioje dalyvausime ir mes: kepsime sausai brandintą jautieną, antieną, triušieną, vištieną ir kalakutieną, pristatysime naujus
produktus ir sodriais kvapais, išskirtiniais mėsos skoniais kviesime visus į mūsų stendą.
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF – vienas „skaniausių“ renginių metuose!
Kaip ir kasmet, liepos pabaigoje (š. m. liepos 29 – 31 dienomis), Klaipėdoje vyko Jūros šventė. Šiais metais šventė buvo kitokia - „Vilniaus duona“, kartu su Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija, siekė naujo rekordo - vienoje vietoje buvo iškepti net 3167 mėsainiai!
Džiugu pranešti, kad 2016 m. gegužės 12 d., teko sudalyvauti BBQ sezono atidarymo šventėje, minėjusiai jau vienuoliktąjį gimtadienį.
2016 m. gegužės 6-8 dienomis, Vilniuje buvo minima Europos diena. Daugelis Lietuvos restoranų ir kavinių pristatė skirtingus Europos šalių nacionalinius patiekalus ir kultūrinę programą.
2016 m. balandžio 6 d. Latvijoje vyko "KITCHEN me" sausai brandintų jautienos didkepsnių ir naujo produkto sūdytos-parūkytos antienos filė prezentacija.
2016 m. kovo 13 d. Klaipėdoje vyko LRVVKA prezentacija "Azijos virtuvės skoniai". Prezentacijos metu virtuvės šefai gamino azijietiškas užkandėles, ledus ir gėrimus - arbatą su Rytų šalių pagardais bei kavą su kokosų pienu. Taip pat buvo ruošiami gurmaniški patiekalai, atskleistos gamintų patiekalų receptūros bei pasidalinta naudingais patarimais.
Kovo 10 dieną (ketvirtadienį) UAB "Baltic Larus" biure buvo minima Naminio maiste darbe diena. Šią progą paminėjome gamindami mėsainius. Tačiau šis gaminimas darbe buvo ypatingas tuo, kad gaminome vieni kitiems, todėl buvo labai liksma ir smagu!
2016 m. kovo 5 dieną su visa UAB "Batic Larus" komanda dalyvavome Vilniuje vykusioje Kaziuko mugėje.
2016 m. vasario 26 dieną Vilniuje vyko LRVVKA organzuotas konkursas "Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016".
2016 m. vasario 7 dieną dalyvavome LRVVKA organizuojamuose profesinio meistriškumo kursuose „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“.
Š.m. sausio 31 d. dalyvavome Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos jubiliejiniame ataskaitiniame susirinkime. LRVVKA pasitiko 15-os metų veiklos sukaktį, dėkojo savo nariams, partneriams bei rėmėjams už suteiktą galimybę kartu augti ir tobulėti.
Tarptautinės federacijos dėka galime šiandien džiaugtis ir švęsti neįprastą šventę - Pasaulinę Sniego Dieną
Š.m. sausio 8 d. Kauno technologijos universitete (KTU) buvo pristatomos UAB „Bidvest Lietuva“ įmonės atstovams mūsų tiekiamų produktų naujienos.
"KITCHEN me" kolektyvas kalėdas ir naujųjų metų šventę paminėjo ketvirtuoju - paskutiniuoju proto mūšiu!
Prasmingų darbų, drąsių idėjų, sėkmės, ir išradingumo, atvirumo naujovėms! Tegu šventinė nuotaika įkvepia naujiemos pokyčiams ir geriems tikslams! Su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais!
Gruodžio 23 d. "KITCHEN me" kolektyvas atrado laisvą valandėlę susibėgti ir paminėti artėjančias jaukias ir mielas širdžiai šventes. Nepamiršti buvo ir atostogaujantys kolegos bei žinoma kiekvieną dieną plušantys.
Gruodžio 21-22 dienomis vyko bei vyksta KITCHEN me brandintų jautienos steikų degustacijos RIMI prekybos centruose.
Jau antra savaitėlė, kai esame gruodžio mėnesyje, o už lango dar nesimato snaigių, bet kad nebūtų taip liūdna ir jaustusi artėjančios šventės su RIMI prekybos centru žengiame kalėdų kelionės link.
2015 m. gruodžio 6 dieną vyko šventinė LRVVKA šventinė prezentacija - „Švenčių belaukiant, idėjos iš geriausių Lietuvos šefų“. Teko apsilankyti šioje šventėje prezentacijoje ir UAB "Baltic Larus" komandai.
Norime informuoti, kad visu šiuo šventiniu laikotarpiu MAXIMA prekybos centruose galite rasti - Karštai rūkyta Antienos filė su oda, Sūdyta - parūkyta Antienos filė, Virta rūkyta Antienos krūtinėlių filė.
Vilniuje, š.m. lapkričio 20-22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų cente "Litexpo" vyko Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Tarp dalyvių gausos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos, Italijos bei Indonezijos buvome ir mes, - UAB „Baltic Larus“. Parodos lankytojams pristatėme rinkoje jau pamėgtus, vartotojų vertinamus ir naujus produktus. Čirškindami didkepsnius ir kvapais viliodami kvietėme paragauti kepamų „KITCHEN me“ ir „Lapino puota“ produktų, pasidalinti kepimo gudrybėmis ir, žinoma, pabendrauti ir atsiliepimų bei įvertinimų sulaukti iš degustatorių.
Norime su visais pasidalinti savo gardžiai paskanautais pyragais bei džiugesiu, kad prisidėjome prie TV3 "Išsipildymo akcijos"! Surinktos lėšos jau išsiųstos.
Norime pasveikinti visus bosus su Boso Diena! "KITCHEN me" kolektyvo rytas prasidėjo su linksmybėm ir išdaigom, o koks Jūsų rytas?
2015 m. spalio 15d. Paberžės seniūnijos Aerodrome įvyko Barbekiu (BBQ) piknikas.
Projektas „Aš myliu savo įmonę“ įsibėgėja – paskelbta visuotinio balsavimo pradžia!
Vilniuje rudens tradicija tapusios Tautų mugės metu, rugsėjo 18-19d., Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) surengė 10-tąjį atvirą grilio kepėjų čempionatą, kuriame teko pasisvečiuoti ir mūsų įmonei. Ne vienam praeiviui skrandį kuteno kvapai ir akis viliojo skaniausi kepėjų receptai.
2015 metais rugsėjo 6 dieną dalyvavome prezentacijoje-degustacijoje kurią rengė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir pristatėme savo rudens asortimentą restoranų rinkai.
Jei nutiko taip, kad įsigijote antrekotą (kitaip didkepsnį "Rib Eye" be kaulo), ir nežinote, ką su juos daryti, arba niekaip nedrįstate, bet vis svajojate šį pjausnį išsikepti namie, prisitraukite kėdę arčiau, nes dabar atskleisime keturias paslaptis, kaip iškepti tobulą antrekotą be kaulo.
KITCHEN me komanda penktadienį vykdė prezentaciją Latvijoje, mūsų partneriams - KONIG (Latvijos restoranų rinkai). Pristatinėjome mūsų NAUJIENĄ – brandintus jautienos steikus!
Sunku ir įsivaizduoti iškylą be liepsnojančios laužavietės, gardaus kepamos mėsos kvapo... Juk geriausias metų laikas - kepsnių sezonas. Jei ieškote ko nors neįprasto, siūlome išbandyti naują prekių grupę - "KITCHEN me". Gardūs "KITCHEN me" antienos kepsniai, pjausniai ar paukštienos dešrelės su kietuoju sūriu - puikus pasirinkimas ieškantiems išskirtinio skonio ir kokybės.