Pateikiame keletą naudingų patarimų, kuriuos turi žinoti kiekvienas, besiruošiantis kepti sausai brandintos jautienos didkepsnį.
Visų svarbiausia - išsirinkti gerą ir kokybišką jautienos mėsą. Neapsirinksite pasirinkę „KITCHEN me“ sausai brandintą jautieną, kurią galite išsirinkti net iš 3 skirtingų rūšių ir jau paruoštų didkepsnių porcijomis. Priklausomai nuo to, kokios mėsos ieškote – tvirtesnės struktūros ar sultingesnio didkepsnio. Išsirinkus mėsą labai svarbus tampa jos paruošimo momentas. Jei jautienos didkepsnį kepate ant griliaus, tereikia mėsą išimti iš pakuotės ir ją nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Nusausintą mėsą dėkite ant labai gerai įkaitusio griliaus ir kiekvieną pusę (mėsos nevartant ir nebadant) kepkite po 2-3 minutes. Jei paspaudus mėsą ji šiek tiek spyruokliuoja,- turite vidutiniškai iškeptą jautienos didkepsnį, kurio vidus bus lengvai rožinis. Na, o jei norite gerai iškepto mėsos gabalėlio – jį kepkite kol šis taps tvirtesnės struktūros. Kepant didkepsnį keptuvėje, principas tas pats: keptuvę gerai įkaitinkite, jautienos didkepsnį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir abi jo puses šiek tiek patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių jo nevartant. Iškepto jautienos didkepsnio nepulkite iškarto pjaustyti – bent pusę kepimo laiko leiskite mėsai pailsėti. Gardinkite paprasčiausiai druska ir juodaisiais pipirais, jokių papildomų prieskonių jautienos didkepsnis nereikalauja. Pasiruoškite mėgstamą garnyrą ir... vakarienė paruošta. Skanių akimirkų!