Šventiškas kalakutienos kepsnys su triušienos dešrelėmis
ingredientai
100 g poro
2 valgomųjų svogūnėlių
3 skiltelių česnako
1 saujos šalavijo
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
2 riekelių TOSTE skrudinimo duonos Ruginė
Žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 ½ kg kalakutienos filė
3 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo Be krakmolo

Šventiškas kalakutienos kepsnys su triušienos dešrelėmis

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Porą, svogūnėlius, česnakus ir šalavijus susmulkinkite, išspauskite KITCHEN ME dešrelių mėsą iš apvalkalo. TOSTE skrudinimo duoną „Ruginė“ susmulkinkite ir viską sudėkite į indą su smulkintomis daržovėmis, berkite aitriosios paprikos dribsnių ir viską išmaišykite.
  2. Kalakutienos filė įpjaukite išilgai ir padarykite piršto storio išklotinę, dėkite druskos ir pipirų, prieskonius įtrinkinte į išklotinės centrą. Tada sudėkite triušienos įdarą, užklokite arba suvyniokite jį ir kalakutienos viršutinę dalį patepkite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažu „Be krakmolo“.
  3. Pjaustytą šoninę tolygiai sudėliokite ant maistinės plėvelės ir užklokite ant kalakutienos suktinuko.
  4. Kalakutienos kepsnį suriškite maistiniu siūlu, dėkite į kepimo skardelę, įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens. Kepkite orkaitėje su apatinio ir viršutinio kaitinimo funkcija 170 °C temp. apie 1 val ir 20 min.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą