Itališki pyragėliai Milžinai (čeburekų pusbroliai)
ingredientai
Tešlai:
350 g miltų
žiupsnelis cukraus
3 g DR. OETKER sausų mielių
2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus Extra Virgin
1 stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
žiupsnelio KOTANYI druskos
Įdarui:
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
1/2 svogūno
1 saujos špinatų
1 saujos gražgarsčių
2 stiebelių svogūnų laiškų
2 šakelių baziliko
2 skiltelių česnako
180 g ŽEMAITIJOS PIENO 9 % pusriebės varškės
1 šaukšto SUSLAVIČIAUS grūdėtųjų garstyčių
3 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus Extra Virgin
Žiupsnelio KOTANYI druskos

Itališki pyragėliai Milžinai (čeburekų pusbroliai)

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, KOTANYI druską, cukrų, DR. OETKER sausas mieles,  įpilkite BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“, TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą kildinkite šaldytuve nuo 12 iki 24 valandų. Tada 1 valandą palaikykite kambario temperatūroje. 
  2. Iš žarnelių išspauskite KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių mėsą ir sudėkite į dubenį. Tada dėkite kubeliais smulkintą svogūną, smulkiai pjaustytus špinatus, gražgarstes, svogūnų laiškus ir baziliką, sutarkuotą arba smulkiai supjaustytą česnaką, ŽEMAITIJOS PIENO 9 % pusriebę varškę, SUSLAVIČIAUS grūdėtasias garstyčias, įberkite KOTANYI druskos ir viską išmaišykite. 
  3. Iš tešlos formuokite norimo dydžio pyragaičių apskritimus. Į jų vidų dėkite šaukštą įdaro, pyragėlius perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Kepkite ZYLE keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių. Nusausinkite juos ant popierinio rankšluosčio. Sudėkite pyragėlius į skardą su sviestiniu popieriumi ir kepkite 10 minučių 170–180 °C temp. orkaitėje. 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą