Traškus jautienos šnicelis su grybų pagardu
ingredientai
1-2 kiaušinių
1 didelio batato
3–4 vidutinių baravykų
1 vidutinio svogūno
1 saujos žaliųjų ir juodųjų alyvuogių mišinio
1 ryšulėlio petražolių
2 skiltelių česnako
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Po 1 šakelę rozmarino ir čiobrelio
1 šaukštelio kaparėlių
1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio Black angusbla
½ stiklinės miltų
½ stiklinės Panko džiūvėsėlių
½ stiklinės OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
1 šaukšto sviesto
1 skiltelės žaliosios citrinos
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Traškus jautienos šnicelis su grybų pagardu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Kiaušinius išplakite. Batatą supjaustykite išilgai skiltelėmis, baravykus ir svogūną smulkesniais kubeliais, alyvuoges, petražoles ir česnaką susmulkinkite. Batatus sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, KOTANYI druska ir KOTANYI juodaisiais pipirais,
    čiobreliu, rozmarinu ir kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. 
  2. Grybus, česnaką ir svogūnus pakepinkite įkaitintoje ZYLE keptuvėje su alyvuogių aliejumi, suberkite alyvuoges, kaparėlius, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite, lengvai
    pakepinkite. Subėrę petražoles viską išmaišykite ir patraukite nuo kaitros. 
  3. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black angus“ išmuškite mėsos plaktuku arba prikaistuviu, įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir 
    apvoliokite tokia tvarka: miltai, kiaušinio plakinys, „Panko“ džiūvėsėliai.
  4. OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejų supilkite į keptuvę ir gerai įkaitinkite. Gamintą jautienos šnicelį kepkite įkaitintame aliejuje po 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Iškepus mėsai
    nusausinkite riebalų perteklių popierine servetėle arba rankšluosčiu.
  5. Į keptų grybų masę dėkite sviestą ir lengvai pakaitinkite 1–2 min., kol sviestas išsilydys. Į lėkštę dėkite keptą jautienos šnicelį, ant viršaus keptų baravykų ir alyvuogių masę, žaliosios
    citrinos skiltelę, petražolių lapelius ir patiekite su batatų skiltelėmis. 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą