220 g | Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio |
200 g | šaldytų žirnelių |
1 | žalioji citrina |
50 g | sviesto |
žiupsnelis | smulkios druskos ir pipirų |
žiupsnelis | stambios jūros druskos |
saujelė | ridikėlių daigų |
puodelis | baltųjų ir laukinių ryžių |
Ant keptuvės grotelėmis steiką pakepkite po 1-2 minutes, tuomet tą pačią pusę pasukite stačiai ir dar pakepkite 1-2 minutes - tuomet išgausite raštą grotelėmis, pakartokite tą patį su kita steiko puse. Ant iškepto steiko užberkite stambios jūros druskos, galite dar susukti į foliją ir palaikyti kelias minutes, kad pabręstų.
Žirnelius pavirkite kelias minutes su trupučiu vandens, įdėkite sviesto, išspauskite žaliosios citrinos sulčių, gerai pertrinkite elektriniu smulkintuvu. Lėkštėje patiekite žaliųjų žirnelių piurė su ridikėlių daigeliais, o steiką pagardinkite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių.
Už receptą dėkojame VIRŠ OBELŲ
Skani nuotrauka: foto@grafas.lt