220 g | KITCHEN ME sausai brandinto Black angus mentės didkepsnio |
2-3 v.š. | Alyvuogių aliejus |
pagal poreikį | Druska, pipirai |
kelios šakelės | rozmarino |
1 galva | česnako |
Garnyrui: | |
1 | mangas |
0,5 a.š. | rūkytos aitriosios paprikos |
1/3 | šviežios aitriosios paprikos (naudojau žalią) |
1 a.š. | medaus |
1 a.š. | obuolių acto |
pagal poreikį | Švieži raudonėliai |
Žiupsnis | druskos |
Kepsniai turi būti ištraukti iš šaldytuvo porą valandų iki gaminimo pradžios tam, kad sušiltų iki kambario temperatūros.
Prieš ruošiant mėsa nuplaunama ir gerai nusausinama, apšlakstoma alyv.aliejumi ir gerai įtrinama juo.
Kepama be prieskonių, mėsa dedama į įkaitintą aliejumi pateptą keptuvę ir kepama iš abiejų pusių po 6 min.
Kepama uždėjus rozmarino šakelę ir česnako „kepuraitę“.
Iškepę kepsniai ištraukiami iš keptuvės, iš abiejų pusių gerai ištrinami česnaku.
Ant kepsnių atgal dedamas rozmarinas, česnakas, ir viskas suvyniojama į foliją.
Kepsniai paliekami „ilsėtis“, kol paruošiamas garnyras:
Į sausą keptuvę dedamas kubeliais pjaustytas mangas ir įpilama šiek tiek vandens (naudojau nepilnai prinokusį, tai patroškinau kol suminkštėjo).
Naudojant prinokusį mangą iškart dėkite kitus priedus: išmaišykite medų, obuolių actą, druską ir aitriosios rūkytos paprikos prieskonius, pilkite į keptuvę. Dėkite šviežią aitriąją papriką ir patroškinkite viską dar 3-5 min.
Likus kelioms minutėms įdedami nuskabyti raudonėlių lapeliai.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Tina gamina