Sausai brandintas jautienos didkepsnis namuose
ingredientai
220 g KITCHEN ME sausai brandinto Black angus mentės didkepsnio
2-3 v.š. Alyvuogių aliejus
pagal poreikį Druska, pipirai
kelios šakelės rozmarino
1 galva česnako
Garnyrui:
1 mangas
0,5 a.š. rūkytos aitriosios paprikos
1/3 šviežios aitriosios paprikos (naudojau žalią)
1 a.š. medaus
1 a.š. obuolių acto
pagal poreikį Švieži raudonėliai
Žiupsnis druskos

Sausai brandintas jautienos didkepsnis namuose

30 min.
1 asmeniui
Gaminimas

▶️Kepsniai turi būti ištraukti iš šaldytuvo porą valandų iki gaminimo pradžios tam, kad sušiltų iki kambario temperatūros.

▶️Prieš ruošiant mėsa nuplaunama ir gerai nusausinama, apšlakstoma alyv.aliejumi ir gerai įtrinama juo.

▶️Kepama be prieskonių, mėsa dedama į įkaitintą aliejumi pateptą keptuvę ir kepama iš abiejų pusių po 6 min.

▶️Kepama uždėjus rozmarino šakelę ir česnako „kepuraitę“.

▶️Iškepę kepsniai ištraukiami iš keptuvės, iš abiejų pusių gerai ištrinami česnaku.

▶️Ant kepsnių atgal dedamas rozmarinas, česnakas, ir viskas suvyniojama į foliją.

▶️Kepsniai paliekami „ilsėtis“, kol paruošiamas garnyras:

▶️Į sausą keptuvę dedamas kubeliais pjaustytas mangas ir įpilama šiek tiek vandens (naudojau nepilnai prinokusį, tai patroškinau kol suminkštėjo).

▶️Naudojant prinokusį mangą iškart dėkite kitus priedus: išmaišykite medų, obuolių actą, druską ir aitriosios rūkytos paprikos prieskonius, pilkite į keptuvę. Dėkite šviežią aitriąją papriką ir patroškinkite viską dar 3-5 min.

▶️Likus kelioms minutėms įdedami nuskabyti raudonėlių lapeliai.    

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Tina gamina

Atgal į receptų sąrašą