- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Juos užpilkite actu, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite.
- Cukiniją skustuku supjaustykite juostelėmis. Juosteles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Cukinijų juosteles iš abiejų pusių lengvai apkepkite ant grilio – jos turi vos sušilti.
- Vos apkeptas cukinijas apšlakstykite baltojo vyno actu, apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir galiausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Agurkėlius perpjaukite išilgai. Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Pomidorus apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
- KITCHEN ME sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black angus“ apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite juodųjų pipirų.
- Didkepsnį dėkite ant grotelių – kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.
- Batoną perpjaukite per pusę ir įpjaukite – bet ne iki galo. Išpjaukite dalį duonos, kad tilptų įdaras. Batoną dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.
- Iškepusį didkepsnį pagardinkite druska. Leiskite „pailsėti“ apie vieną minutę.
- Į batono vidų pilkite padažo, kuris yra lengvo dūmo poskonio. Tuomet dėkite cukinijų, salotų lapų, pomidoriukų, marinuotų agurkėlių, supjaustyto didkepsnio ir traškių marinuotų svogūnėlių. Galiausiai uždėkite prieskoninių žolelių – baziliko ar kalendrų lapelių.
- Svarbiausia – neperkepinti didkepsnio.
- Vietoje prancūziško batono galite naudoti ir čiabatą ar kitas duoneles.
- Didkepsnį druska gardinkite tik tuomet, kai jis iškeps.
- Svarbu duoną apkepti ir iš vidaus, kad padažas taip greitai neįsigertų ir batonas būtų traškus.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame VMG komandai!