Prancūziškas įdarytas batonas ir ant grilio keptos kriaušės su čiobreliais
ingredientai
220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black angus“
1 raudonojo svogūno
šlakelio baltojo vyno acto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 cukinijos
žiupsnelio prieskoninių žolelių mišinio
8 marinuotų agurkėlių
kelių slyvinių pomidorų
mėgiamų salotų lapų
pagal poreikį BBQ padažo
1 prancūziško batono
pateikimui Baziliko ar kalendrų lapelių

Prancūziškas įdarytas batonas ir ant grilio keptos kriaušės su čiobreliais

45 min.
1 asmeniui
Gaminimas
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Juos užpilkite actu, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite.
  2. Cukiniją skustuku supjaustykite juostelėmis. Juosteles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Cukinijų juosteles iš abiejų pusių lengvai apkepkite ant grilio – jos turi vos sušilti.
  3. Vos apkeptas cukinijas apšlakstykite baltojo vyno actu, apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir galiausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Agurkėlius perpjaukite išilgai. Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Pomidorus apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  5. KITCHEN ME sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black angus“ apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite juodųjų pipirų.
  6. Didkepsnį dėkite ant grotelių – kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.
  7. Batoną perpjaukite per pusę ir įpjaukite – bet ne iki galo. Išpjaukite dalį duonos, kad tilptų įdaras. Batoną dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.
  8. Iškepusį didkepsnį pagardinkite druska. Leiskite „pailsėti“ apie vieną minutę.
  9. Į batono vidų pilkite padažo, kuris yra lengvo dūmo poskonio. Tuomet dėkite cukinijų, salotų lapų, pomidoriukų, marinuotų agurkėlių, supjaustyto didkepsnio ir traškių marinuotų svogūnėlių. Galiausiai uždėkite prieskoninių žolelių – baziliko ar kalendrų lapelių.

 

  • Svarbiausia – neperkepinti didkepsnio.
  • Vietoje prancūziško batono galite naudoti ir čiabatą ar kitas duoneles.
  • Didkepsnį druska gardinkite tik tuomet, kai jis iškeps.
  • Svarbu duoną apkepti ir iš vidaus, kad padažas taip greitai neįsigertų ir batonas būtų traškus.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame VMG komandai!

 

Atgal į receptų sąrašą