Oklahomos stiliaus smash burgeris
ingredientai
150 g Brandintos jautienos maltiniai
1 vidututinio dydžio svogūno
2 riekelių sūrio burgeriams
2 skrudintos šoninės juostelių
Burgerių bandelės
žiupsnelio Druskos ir pipirų
Padažui:
1 šaukšto majonezo
0,5 šaukšto pomidorų padažo
0,5 šaukštelio garstyčių
1 šaukštas smulkiai tarkuoto marinuoto agurko

Oklahomos stiliaus smash burgeris

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

* Svogūnus supjaustykite kuo plonesniais pusžiedžiais, dėkite į dubenėlį, pabarstykite trupučiu druskos ir palikite 20 minučių.
* Atskirame dubenėlyje susimaišykite padažo ingredientus.
* Svogūnus gerai nusunkite spausdami ranka, kad išbėgtų kuo daugiau skysčio ir atsidėkite.
* Burgerio paplotį padalinkite į 2 dalis ir susukite į 2 rutuliukus.
* Įkaitinkite grilių (naudokite griliaus plokštę lygiu paviršiumi) arba keptuvę, dėkite mėsos rutuliukus, pabarstykite juos druska ir pipirais, ant rutuliukų sudėkite svogūnus.
* Tuomet rutuliuką gerai suspauskite mentele ar kitu plokščiu, tvirtu įrankiu. Aš naudojau bulvių grūstuvę. Jei naudosite įrankį, kuris nėra vientisas, o turi skylučių (kaip grūstuvė), spaudžiant mėsą uždenkite kepimo popieriaus lakštu.
* Pakepkite apie 3 minutes, tuomet apverskite, pabarstykite druska ir pipirais, po poros minučių dėkite sūrį uždenkite dangčiu ir palikite 2-3 minutėm, kol sūris išsilydys. Išsilydžius sūriui, trumpam sudėkite sušilti butgerio bandelę.
* Ant apatinės burgerio bandelės dedame padažo, šoninę, vieną ant kito sudedame abu jautienos paplotėlius, viršutinę bandelę patepame padažu ir suvožiame.
Tokia versija "be nieko" yra klasikinė, tačiau, žinoma, taip pat galite gardinti pomidorais, agurkėliais, salotomis.

 

Už receptą dėkojame Kerų puodai. 

Atgal į receptų sąrašą