Mini burgeriai su tįstančio sūrio ir kukurūzų padažu
ingredientai
200 g kopūsto
2 šaukštų acto
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
½ mėlynojo svogūno
1–2 šaukštų aliejaus
2–3 skiltelių česnako
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
50 ml grietinėlės
1 saujos konservuotų kukurūzų
3–4 riekelių GERMANTO sūrio Tilsit
1 saujelės šviežių prieskoninių žolelių
150 g Kitchen me jautienos maltinio

Mini burgeriai su tįstančio sūrio ir kukurūzų padažu

20 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais ir apšlakstykite obuolių actu. Išmasažuokite rankomis.
  2. Pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.
  3. Svogūną ir raudoną aitriąją papriką supjaustykite smulkiai, sumaišykite su kopūstais. Pamarinuokite apie 5 min.
  4. KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos maltinį „Mėsainiams“ padalinkite į keturias dalis ir pagardinkite KOTANYI meksikietiškų prieskonių mišiniu.
  5. Sausoje ZYLE keptuvėje apskrudinkite FAZER brijošė mėsainių bandeles „Street food“, kol gražiai apskrus.
  6. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. 
  7. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Česnaką smulkiai sukapokite.
  8. Įkaitintame aliejuje kepkite svogūną apie 1–2 min. ir sudėkite česnaką. Pagardinkite KOTANYI maltu kuminu.
  9. Kepintus svogūnus su česnaku užpilkite grietinėle ir užvirinkite.
  10. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite jautienos paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių po 2 min.
  11. Į prikaistuvį sudėkite kukurūzus, GERMANTO sūrio „Tilsit“ riekeles ir maišykite, kol išsilydys sūris.
  12. Į lėkštę dėkite apatines bandelių dalis, ant viršaus – marinuotus kopūstus ir iškeptus jautienos paplotėlius, apipilkite sūrio-kukurūzų padažu, pagardinkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis bei sudėkite viršutines bandelių dalis.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą