Mėsainis su jautiena ir šoninės džemu
ingredientai
3 bandelės mėsainiams
6 gabaliukai čederio sūrio
3x150 g Šviežias sausai brandintos jautienos maltinis
keli lapai iceberg salotos
po 2 šaukštus majonezo ir Dijon garstyčių
Šoninės džemui:
100 g riekelėmis pjaustytos rūkytos šoninės
nedidelis svogūnas
pusės čili pipiro
30 ml espresso kavos
60ml vandens
2-3 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai klevų sirupo
2 šaukštai balzamiko acto
pagal skonį druskos ir pipirų

Mėsainis su jautiena ir šoninės džemu

25 min.
3 asmenims
Gaminimas

Pirmiausia ruošiamas šoninės džemas. Supjaustomas kubeliais svogūnas ir dedamas kepti su trupučiu aliejaus. Tada plonomis juostelėmis pjaustome šoninę, čili pipirą. Kepame, kol šoninė pasidaro traški. Pilame actą, cukrų, kavą, vandenį, klevų sirupą, pipirus ir druską ir kaitiname apie 30 min, vis pamaišant, kol sutirštės.
Bandelės apkepamos orkaitėje. Tuo metu supjaustomi iceberg salotos lapai, indelyje sumaišomas majonezas ir prancūziškos garstyčios lygiomis dalimis. Jauienos maltiniai kepami po 2 minutes kiekvienai pusei iš abiejų pusių labai gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Iškepus iškart dedama po 2 gabaliukus čederio sūrio ir paliekama pailsėti.
Ant apkepusių mėsainio bandelių tepamas majonezo-garstyčių padažas, tada dedami salotų lapai, mėsos maltinis su sūriu ir didelis šaukštas šoninės džemo. Ant viršaus - padažu patepta mėsainio bandelė. Skanaus!

 

Už receptą dėkojame Meilė per skrandį!

 

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą