Mėsainis be bandelės, su pastarnokų blyneliais
ingredientai
2x150 g. KITCHEN me smulkinta sausai brandinta jautiena Mėsainiams
Pagal skonį Druska ir pipirai
Blyneliams:
2 vnt. Pastarnokai (vidutinio dydžio)
Gabalėlio Balta poro dalis
Šlakelio Citrinų sultys
1 vnt. Kiaušinis
2 v.š. Miltai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Lydytas sviestas
Svogūnams:
2 vnt. Svogūnai (dideli)
Pagal poreikį Aliejus
1 a.š. Medus
Šlakelio Balzamiko actas
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
1 ir 1/2 v.š. Riebi grietinė
1 ir 1/2 v.š. Majonezas
1 v.š. Krienai
Taip pat reikės:
2 vnt. Kiaušiniai
5 lapai Lapinis kopūstas
2 v.š. Tarkuotas kietasis avių arba ožkų pieno sūris
Pagal poreikį Lydytas sviestas

Mėsainis be bandelės, su pastarnokų blyneliais

90 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Blyneliams pastarnokus nulupkite, supjaustykite piršto storio griežinėliais. Virkite griežinėlius sūdytame, citrinos sultimis pagardintame vandenyje 4 minutes. Išvirusius perplaukite šaltu vandeniu ir sutrinkite smulkintuvu. Sumaišykite pastarnokų masę su kiaušiniu, plonais griežinėliais pjaustytu poru ir miltais. Pagardinkite druska ir pipirais. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir iškepkite 4 blynelius. Blynelius kepkite maždaug tokio pat skersmens kaip mėsos paplotėliai.
  2. Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Kepsnius apverskite ir kepkite dar 2 minutes.  Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Kepimo metu kepsnius pagardinkite druska. Apvertus kepsnius paskutinį kartą, pagardinkite pipirais, uždėkite ant jų po šaukštą sūrio. Kol kepsniai užbaigs kepti, sūris išsilydys. Suvyniokite kepsnius į kepimo foliją ir palikite pailsėti 4-5 minutes.
  3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite svogūnus su aliejumi ant mažos ugnies, nuolat maišydami, apie 30 minučių, kol jie suminkštės ir patamsės – pradės karamelizuotis. Įdėkite medaus, pagardinkite druska, įpilkite šlakelį balzamiko acto. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
  4. Padažui sumaišykite visus išvardintus produktus.
  5. Lapinių kopūstų lapus nupjaukite nuo stiebų ir pasmulkinkite. Švelniai apkepkite su sviestu, pagardinkite druska.
  6. Kiaušinius iškepkite su lydytu sviestu.
  7. Mėsainius formuokite tokia tvarka: blynelis, padažas, kopūstai, kepsnys, svogūnai, padažas, blynelis, kiaušinis. Skanaus!

         Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą