KIAUŠINIU ĮDARYTAS JAUTIENOS KUKULIS
ingredientai
3x150 g Kitchenme sausai brandinto jautienos maltinio
kelių virtų kiaušinių
kelių skiltelių česnako
1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
pagal skonį mėsos prieskonių, druskos, pipirų
3 v.š. miltų
3 v.š. džiūvėsėlių
1 kiaušinio
2 morkų
2 agurkų
žiupsnelio sezamo sėklų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. citrinos sulčių
maždaug 150 g virtų ryžių
Viduržemio jūros prieskonių

KIAUŠINIU ĮDARYTAS JAUTIENOS KUKULIS

4 asmenims
Gaminimas
  1. Pirmiausia išsiviriau kelis kiaušinius ir leidau jiems atvėsti.
  2. Tuo metu pasiruošiau mėsą. Naudojau smulkintą jautieną iš Kitchenme. Dubenyje sumaišiau ją su išspausto česnako skiltelėmis, 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių. Pagardinau mėsos prieskoniais, druska ir pipirais. Taip paruoštą mėsą padalinau į tiek vienodų dalių, kiek turėjau išsivirusi kiaušinių. Iš kiekvienos dalies rankomis suformavau paplotėlį. Ant kiekvieno jo uždėjau po virtą kiaušinį ir suformavau kukulius.
  3. Kiekvieną kukulį apvoliojau miltuose, plaktame kiaušinyje, o po to džiūvėsėliuose.
  4. Kukulius lengvai apkepiau keptuvėje ir baigiau kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  5. Labai gardu su kinietiško stiliaus morkų, agurkų ir sezamo sėklų salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, ir basmati ryžiais su Viduržemio jūros prieskoniais.
  6. SKANAUS!!!

Už receptą dėkojame ant pilko padėklo

Atgal į receptų sąrašą