3x220 g | Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio |
2 didelės | morkos |
1 didelis | svogūnas |
500 ml | jautienos sultinio |
200 ml | raudono vyno |
100 g | pievagrybių |
2 šaukštai | miltų |
2 šaukštai | pomidorų padažo |
3 skiltelės | česnako |
1 | čili pipiras |
žiupsnelis | raudonėlio |
žiupsnelis | čiobrelio |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, papipirinti, pagardinti druska.
Svogūnus supjaustyti pusžiedziais, morkas griežineliais.
Keptuvėje ant didelės kaitros keptuvėje (arba puode kuriame gaminsit troškinį orkaitėje) pakepiname jautieną. Mėsą turi apskrusti. Išimame iš keptuvės ir dedame į troškinimui skirtą puodą.
Keptuvėje kur kepė jautiena pakepiname svogūnus, morkas, česnakus,pomidorų padažą. Beriame prieskonius, miltus. Išmaišome. Pilame 100 ml sultinio ir maišant kelias minutes patroškiname Sudedame į puodą prie jautienos visa keptuvės turinį, supilame vyną, likusį sultinį, ir uzdengus dangčiu troškiname 160 C orkaitėje 2 val. Laikas nuo laiko pamaišome. Kai mėsa bus minkšta, sudedame smulkintus pievagrybius, čili pipirą ir dar patroškiname 10 min.
Skanaus.
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.