Jautienos steiko salotos su azijietiškais česnakiniais agurkais
ingredientai
2 agurkų
1 svogūno
1 skiltelės česnako
2 šaukštų žuvies padažo
1 žaliosios citrinos
žiupsnelis aitriosios paprikos
1 gūžės romaninių salotų
3 šaukštų čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio Black Angus
2 šaukštų WOWMAMA barbekiu padažo Black Garlic
3 riekelių AGOTOS viso grūdo duonos su daigintais rugiais
2 šaukštų austrių padažo
100 g juodųjų pupelių
2–3 šakelių mėtų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
žiupsnelio druskos

Jautienos steiko salotos su azijietiškais česnakiniais agurkais

30 min.
3 asmenims
Gaminimas
  1. Agurkus, svogūnus, česnaką supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, dėkite žuvies padažą, išspauskite žaliosios citrinos sulčių, pagardinkite druska, pipirais ir aitriosios paprikos prieskoniais, viską gerai išmaišykite.
  2. Salotą perpjaukite pusiau ir kepkite ant čili pipirų skonio rapsų aliejaus įkaitintoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnį „Black Angus“ marinuokite druska bei pipirais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. „Steiką“ dėkite į skardą, tepkite WOWMAMA barbekiu padažo „Black Garlic“ ir dėkite kepti į 180 °C temp. orkaitėje 2–3 min. AGOTOS viso grūdo duoną su daigintais rugiais apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  3. Į serviravimo lėkštę dėkite agurkų salotas, keptas romanines salotas, užteptas austrių padažu, juodąsias pupeles, mėtų lapelius ir griežinėliais supjaustytą jautieną.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą