Jautienos steikas su keptu kiaušiniu ir aštriu padažu
ingredientai
2x220 g Kitchen me brandintos jautienos mentės didkepsnių;
2 skiltelių česnako
2 v.š. alyvuogių aliejaus
3 vidutinio dydžio bulvių
žiupsnelis džiovintų krapų
2 vnt. kiaušinių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
dviejų gerų žiupsnelių šviežiai pjaustytų petražolių
0,5 citrinos išspaustų sulčių
keli griežinėliai marinuoto jelapeno
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos

Jautienos steikas su keptu kiaušiniu ir aštriu padažu

30 min
2 vnt.
Gaminimas
  1. Į dubenėlį išspauskite česnaką supilkite aliejų, įberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišykite. Marinate pavoliokite kepsnius ir palikite pasimarinuoti 30 min.
  2. Bulves švariai nuplaukite, išilgai perpjaukite į 4 dalis, užpilkite šlakelį aliejaus, užberkite krapų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Perdėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.
  3. Į blenderį sudėkite padažui skirtus ingridientus ir keletą kartų pamalkite. Būtinai ragaukite ir pridėkite, ko trūksta jūsų skoniui.
  4. Jautienos kepsnius po keletą minučių kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite 5 min. šiltai.
  5. Kiaušinius įmuškite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir iškepkite.
  6. Viską patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.

Skanaus ;)

 

p.s. nei steiko, nei kiaušinių negardinau druska. Bet jei jums reikia, būtinai tai padarykite.

Padažas itin tinka, nes turi ir aštrumo, ir gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas dėmesio.

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui!

 

Atgal į receptų sąrašą