Jautienos steikas su hollandaise padažu
ingredientai
220 g. KITCHEN me švž. sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnis be kaulo RIB EYE
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
70 g. Sviestas
2 vnt. Kiaušinio tryniai
1 a.š. Baltojo vyno actas
1 v.š. Vanduo
Pagal skonį Citrinos sultys
Pagal skonį Druska ir pipirai
Žiupsnelis Pjaustyti šviežio baziliko lapeliai

Jautienos steikas su hollandaise padažu

30 min.
1 porcija
Gaminimas
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Kepkite didkepsnį po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite 5 min. pastovėti.
  2. Padažui: ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, palikite pastovėti, kad pieno likučiai nusėstų į dugną, o geltoną ištirpusį sviestą supilkite į atskirą indą. Puode užkaiskite vandenį, ant jo statykite stiklinį arba metalinį dubenį (žiūrėkite, kad nesiliestų prie vandens), kuriame sudėti kiaušinių tryniai, actas, vanduo. Pradėkite plakti ir po truputį pilti sviestą. T.y. pradžiai po šaukštelį ir kai matysite, kad viskas jungiasi į vienalytę masę, galima pilti ir po didesnį kiekį sviesto. Plakite nuolat, kol padažas gausis balsvai gelsvos spalvos ir sutirštės, panašiai, kaip majonezas, bet kiek skystesnis. Tuomet nukelkite dubenį nuo puodo, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suberkite pjaustytus baziliko lapelius. Jeigu norėsis skystesnio padažo, galite įpilti šauktą vandens.
  3. Patiekite iškeptą didkepsnį su padažu ir mėgstamu garnyru. Skanaus!

    Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą