Jautienos steikas su daržovėmis
Jautienos steikas su daržovėmis
ingredientai
220 g |
Kitchen me šviežios sausai brandintos jautienos Black angus |
100 g |
pievagrybių |
1 vnt. |
pak choi salotos(azijos kopūstas) |
1 vnt. |
pomidoro |
šlakelio |
alyvuogių aliejaus |
šlakelio |
tiršto balzamiko acto |
žiupsnelis |
druskos, maltų juodųjų pipirų |
Jautienos steikas su daržovėmis
Gaminimas
- Jautienos didkepsnius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus Kepkite kepsnius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Tuomet suvyniokite į foliją ir atidėkite į šalį.
- Salotą perpjaukite išilgai, nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi (jei norėsis minkštesnės salotos, įpilkite šiek tiek vandens, kad pasitroškintų). Iškeptą salotą dėkite į lėkštes.
- Pievagrybius supjaustykite storesniais griežinėliais, dėkite į stipriai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų ir intensyviai maišant kepkite tol, kol skystis išgaruos ir grybai paskrus (jei keptuvė "trauks", įpilkite šiek tiek aliejaus). Grybus dėkite šalia salotų.
- Pomidorą perpjaukite per pusę ir apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių. Ir perdėkite į lėkštę.
- Jautienos kepsnius supjaustykite griežinėliais, dėkite į lėkštę prie daržovių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Patiekite nedelsiant.
Skanaus ;)
Atgal į receptų sąrašą