Jautienos steikas su daržovėmis
ingredientai
220 g Šviežias sausai brandintos jautienos mentės didkepsnis BLACK ANGUS
mėgiamų daržovių
pagal poreikį bulvyčių
žiupsnelis druskos ir pipirų

Jautienos steikas su daržovėmis

30 min.
1 asmeniui
Gaminimas

Kepant jautienos steiką labai svarbu kelios pagrindinės taisyklės:
◇ kepsniai prieš kepimą turi būti palaikyti kambario temperatūroje bent dvi valandas. Kad nebūtų šalti, ir neatšaldytų keptuvės kepant.
◇ prieš dedant kepsnius, keptuvę labai gerai ir labai stipriai įkaitinkite.
◇ druską barstykite jau kepant. Nelaikykite pamarinavę mėsos, druska ištraukia iš steiko drėgmę - džiovina.

Apibarsčiau pipirais, išvoliojau alyvuogių aliejuje ir kepiau iš abiejų pusių lygiai 3 su puse minutės. Kepant apibarsčiau druska.
Patiekiau su bulvių lazdelėmis ir tarkuoto baltojo ridiko salotomis, sumaišytomis su majonezu.

Už receptą dėkojame Sauja maisto.

Atgal į receptų sąrašą